Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Színvonalas nemzetközi kosárlabda-torna színhelye Marosvásárhely

Czimbalmos Ferenc-Attila február 5, 2015 Sport

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Negyedik alkalommal rendezik meg városunkban a Transilvania-kupáért kiírt kosárlabda-turnét a mini és a baby korosztály számára. A rendezvény idéntől nemzetközi jelleget nyert, hiszen bolgár csapat (Bubka Basket) és magyarországi együttes (Pityke Tigers) is bejelentkezett, ugyanakkor a szervezők (a Gladius Kosárlabdaklub, a SportLife Group és a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal) névadó anyagi támogatót is találtak, így az idéntől hivatalosan a Transilvania Cotraco-kupáért folynak majd a küzdelmek a január 31-e és február 7-e között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A rendezvény Románia második legjelentősebb korosztályos versenye a hazai kosárlabdában, hiszen a bajnokság után erre neveznek a legtöbben, azaz 35 csapat vesz részt a küzdelmeken, ami kb. 400 fős mezőnyt jelent.
Két díjátadó ünnepségen tüntetik ki a legjobb együtteseket, valamint a döntők legjobb kosárlabdázóját és a legtöbb pontot szerző sportolót.

A babybasket, vagyis 2005-2006-ban született gyerekek korosztályában kedden díjazták a legjobbakat, míg a minibasket, vagyis 2003-2004-ben világra jött lányok és fiúk korcsoportjában február 7-én.

A babybasket fiúk korcsoportjában a Kolozsvári U Mobilteco lett az első, miután 22-20 arányban győzte le a BC Laguna Sharks Bukarest együttesét, míg a lányoknál a Bukaresi Sportul Studențesc Dan Dacian 21-17 arányban iskolázta le a Marosvásárhelyi Sirius KK csapatát.
Tegnap, lapzártánk után kezdődtek a minibasket korcsoportban az Erdély-kupa Cotraco 2015 csoportmérkőzései, amiről a következő lapszámunkban beszámolunk.

Share Button
Ennyien olvasták: 774

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.