Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Szőcs Bernadette diadalmaskodott a Katari Openen!

Czimbalmos Ferenc-Attila február 26, 2015 Sport

bernadette

A Gazeta Sporturilor hazai sportnapilap „fiatal királynőnek” nevezi a 20 éves marosvásárhelyi születésű Szőcs Bernadett asztaliteniszezőt, aki a minap nyerte meg a Katari Open elnevezésű, 21 éven aluliaknak kiírt nemzetközi asztalitenisz-versenyt.
A rendezvényen a jelenleg a 21 éven aluliak világversenyein a 11. helyen lévő Bernie először a Taipei-i Yu-Chiao Huang-ot, majd a verseny legesélyesebb asztaliteniszezőjét, a Hong Kong-i Hoi Kem Doo-t győzte le 3-2 arányban, aztán az elődöntőben 3-0 arányban diadalmaskodott a Singapore-i Yihen Zhou ellen, majd végűl a döntőben Y Lin ellen is diadalmaskodott.
Mint köztudott, Szőcs Bernadette kétszeres ifjúsági világbajnoki bronzérmes, több alkalommal nyert Junior Opent, négyszer Európa Top 10-et, serdülő világkupán négy évig volt jelen a kadet kategóriában, részt vett már ifjúsági olimpián, emellett se szeri, se száma a hazai és nemzetközi világversenyeken elért első helyeinek.  A népszerű Bernie a marosvásárhelyi ISK után Besztercén asztaliteniszezett az Olimpiai Központnál,  2014 tavasza óta a francia első ligás Club Pongiste Lyssois Lille Métropole versenyzője, emellett a német férfi bajnok Werder Bremen együttesnél készül fel.

Share Button
Ennyien olvasták: 903

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.