Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Tavaszi futóverseny – Szováta 2014

Központ április 17, 2014 Sport

Tavaszi futóverseny – Szováta 2014

a1

A Szovátai Hegyimentő Egyesület, a Polgármesteri Hivatal és a Maros Megyei Sportigazgatóság támogatásával szombaton sikeresen szervezték meg a XX. jubileumi Szovátai Tavaszi Futóversenyt. A hűvös és esős idő ellenére 151 versenyző állt rajthoz, akik Magyarországról és az ország több településéről (Medgyes, Tekerőpatak, Szováta, Marosvásárhely, Csíkszentdomokos, Nagykároly, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Gyergyóújfalu, Gyergyóremete, Brassó, Csíkszentdomokos, Tusnád, Libánfalva, Segesvár stb.) érkeztek.

 

a2

a4

a5

a6

a7

a8

Ezúttal kisebb volt az érdeklődés, mint az előző években, amikor 300-400 sportoló nevezett be, de az idén Gyergyó vidékéről többen álltak rajthoz. Jelen voltak többek közt Gyulai Béla síedző tanítványai, valamint Kedves Botond sporttanár is elhozta újfalvi diákjait.

Az idén is a fürdőváros utcáin szaladtak a versenyzők, ahol nagyon sok kaptatót kellett legyőzzenek.

Mint Baczó László atlétikaedző, a Marosvásárhelyi Szász Albert Sportlíceum katedravezető szaktanára értesítette lapunkat, a verseny abszolút győztese: Călborean Claudiu Brassóból, aki 13 perc alatt teljesítette a 4,2 km-es távot.

A legfiatalabb versenyző az 5 éves Kokos Botond Szovátárol, míg a legidősebb 73 éves Keresztes Gyula Csíkszeredából.


Share Button
Ennyien olvasták: 733

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.