Központ
2018. június 24. vasárnap, Iván

Tengerbe fulladt a világ legjobb női búvárja

Központ augusztus 5, 2015 Sport

Vélhetően meghalt Natalia Molcsanova, a világ legjobb szabadmerülős búvárja, miután még vasárnap eltűnt a Földközi-tengerben.

Russian Natalia Molchanova shows the minus 86 metres tag that gives her a win in the first women's free-diving world championship 03 September 2005 in Villefranche-sur-Mer. Molchanova retained her world champion status.  AFP PHOTO JACQUES MUNCH

A 23-szoros világbajnok, 41 világrekordot megdöntő orosz sportolónő egy Formentera nevű spanyol sziget mellett búvárkodott, de nem tért vissza, és hiába indultak a keresésére, nem találták meg. Ezen a környéken a víz hőmérséklete drasztikusan csökken bizonyos mélységekben, szakértők szerint ez is okozhatta a halálát.

Molcsanova egy alkalommal kilenc percig tartotta vissza a lélegzetét, és 101 méter mélyre merült le palack nélkül. Tavaly szeptemberben megdöntött egy másik világcsúcsot is, egy levegővétellel és egy talp segítségével 237 métert úszott egy medencében.

Fia, a 28 éves Alekszej Molcsanov, aki négy világrekord tulajdonosa, így fogalmazott a New York Times-nak: “Úgy tűnik, ő már a tengerben marad. Ő is ezt a halált szerette volna.”

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 449

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.