Sport

Teremfoci: A bajnoki címre tör a City’us

city
Néhány nappal a bajnokság tavaszi szezonjának kezdete előtt, jelentősen megerősített kerettel készülnek a City’us teremlabdarúgói a bajnokság hátralevő részére.

Három idegenlégiós, a portugál Nuno Miguel és Paulo Ferreira és egy brazil kapus, Carlos Ferreira, becenevén Carlao erősíti a City’ust a bajnoki címért vívott harcban. Évekkel korábban mindnyájan magukra ölthették a City’us mezét, sőt Nuno Miguel és Carlao 2010-ben bajnokságot nyertek a vásárhelyi csapattal, amely a klub történetének első bajnoki címe volt. Mellettük a román válogatott Emil Răducu is Marosvásárhelyre igazolt, aki a szezon első felében a Dunărea Călăraşi-nál játszott, valamint a Kolozsvári Clujanatól érkezett Vlad Pavel, aki az ifjúsági válogatott tagja. Ők hat hónapos szerződést írtak alá az egyesülettel, amely az idény végén további egy évre meghosszabbítható.

Az elmúlt szezonban a Déva ellen elveszített bajnoki cím után a Kacsó Endre által irányított együttes vissza szeretné szerezni elsőségét és megnyerni ötödik bajnoki trófeáját. Az új igazolásoknak köszönhetően a City’us a bajnokság legnagyobb esélyesévé vált, hiszen tapasztalt és válogatott szintű játékosok érkeztek. Ugyanakkor a vezetőedző megjegyezte, hogy az együttesben mindenkinek keményen kell dolgoznia, hiszen senkinek sincs bebiztosított helye a kezdőcsapatban.
Jelenleg tizenheten alkotják a keretet. Az idény nagy részében sérüléssel küszködő Liviu Ruxandari (a Sepsiszentgyörgy elleni bajnokin sérült meg) és a kapus Mario Juverdeanu is felépültek és újrakezdték az edzéseket.

A klub vezetősége lemondott Vasile Moldovan kapus, Csoma Ferenc, Dániel Rajmond, Aurelian Ötvös, Călin Olteanu és a spanyol Chavi szolgálatairól, miután bizonyos szempontból nem feleltek meg az elvárásoknak, Bogdan Covaci pedig hat hónapig külföldre utazott.

A City’us kerete a következő: Carlos Fereira ( Carlao), Mario Juverdeanu, Răzvan Cătinean-kapusok; Cosmin Gherman, Lucian Nicuşan, Ion Al-Ioani, Gabriel Dobre, Csoma Alpár, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica, Emil Răducu, Nuno Miguel, Paulo Fereira, Csala Zsolt, Răzvan Togan, Küsmödi Tamás, Vlad Pavel-mezőnyjátékosok.
Január 25-én folytatódik a bajnokság visszavágó-sorozata, de a 15. fordulóban a City’us szabadnapos, első mérkőzését február első hétvégéjén játssza hazai pályán a Progresul Focşani ellen. A bajnokság alapszakaszából hátramaradt hét mérkőzésből hármat a ligeti Sportcsarnokban, négyet idegenben játszik a City’us.
Február közepén a Románia-kupa küzdelmeibe is bekapcsolódnak a vásárhelyiek, ahol a második körben városunkban játszik a továbbjutásért a Jászvásári CSMS ellen. Ugyancsak a kupasorozat nyolcaddöntőjében a klub utánpótlás együttese Marosvásárhelyen fogadja a Fortius Buzău 2014 csapatát.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.