Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Teremfoci: A bajnoki címre törnek

Czimbalmos Ferenc-Attila január 29, 2015 Sport

cityJanuár 25-én folytatódott a hazai teremlabdarúgó-bajnokság visszavágó-sorozata, de a 15. fordulóban a Marosvásárhelyi City’us szabadnapos volt, így első mérkőzését február első hétvégéjén ját­ssza hazai pályán a Progresul Focşani ellen.

Kik az új játékosok?
Ami a csapat összetételét illeti, jelentősen megerősített kerettel készült az együttes a bajnokság hátralevő részére.
Három idegenlégiós, a portugál Nuno Miguel és Paulo Ferreira és a brazil kapus, Carlos Ferreira, becenevén Carlao erősíti a City’ust a bajnoki címért vívott harcban.

Évekkel korábban mindnyájan magukra ölthették a csapat mezét, sőt Nuno Miguel és Carlao 2010-ben bajnokságot nyertek a marosvásárhelyi csapattal, amely a klub történetének első bajnoki címe volt. Mellettük a román válogatott, Emil Răducu is Marosvásárhelyre igazolt, aki a szezon első felében a Dunărea Călăraşi-nál játszott, valamint a Kolozsvári Clujanatól érkezett Vlad Pavel is, aki az ifjúsági válogatott tagja. Ők hat hónapos szerződést írtak alá az egyesülettel, amely az idény végén további egy évre meghosszabbítható.

A tavalyi szezon nagy részében sérüléssel küszködő Liviu Ruxandari (a Sepsiszentgyörgy elleni bajnokin sérült meg) és a kapus Mario Juverdeanu is felépültek és újrakezdték az edzéseket.

Kik távoztak az együttestől?
A klub vezetősége lemondott Vasile Moldovan kapus, Csoma Ferenc, Dániel Rajmond, Aurelian Ötvös, Călin Olteanu és a spanyol Chavi szolgálatairól, Bogdan Covaci pedig hat hónapig külföldre utazott.

Kik alkotják a keretet?
A City’us kerete a következő: Carlos Fereira (Carlao), Mario Juverdeanu, Răzvan Cătinean-kapusok; Cosmin Gherman, Lucian Nicuşan, Ion Al-Ioani, Gabriel Dobre, Csoma Alpár, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica, Emil Răducu, Nuno Miguel, Paulo Fereira, Csala Zsolt, Răzvan Togan, Küsmödi Tamás, Vlad Pavel-mezőnyjátékosok.

Barátságos mérkőzések
A bajnoki rajt előtti héten, négy nap leforgása alatt négy felkészítő mérkőzésen lépett pályára a City’us, amiből hármat megnyert –idegenben a Kézdivásárhelyi KSE otthonában 6-5-re és 7-3-ra, míg Marosvásárhelyen a Székelyudvarhelyi FK ellen 7-5-re diadalmaskodott a Kacsó Endre által vezetett csapat –, majd a negyedik találkozón 5-5-ös döntetlen született városunkban a City‘us és az FK között.

A vezetőedző mind a négy mérkőzésen használta a keret új játékosait, és a fiataloknak is lehetőséget adott, majd az utolsó mérkőzés után a következőképpen fogalmazott az együttesről: „Jól játszottunk, azonban még bőven van javítanivaló játékunkon, elsősorban a védekezésben. Persze fáradtak is voltak a játékosok, mert péntektől minden nap meccsük volt. Átlagban az egész csapattal meg vagyok elégedve”- mondta Kacsó.

Újabb Csoma-Csoma párharc
Mivel a csapat egyik legtapasztaltabb tagjára, Csoma Ferencre a vezetőség nem tart igényt a következő idényben, a szovátai illetőségű 37 éves játékos a Székelyudvarhelyi FK-hoz igazolt, ahol korábban többször is volt tagja a csapatnak. Így a hat évvel fiatalabb bátyja, Alpár ellen fog újra játszani, a két együttes közötti, kettős összecsapásokon, akár hajdanán.

Az utolsó felkészítő mérkőzésen a marosvásárhelyi csapat 5 góljából kettőt Csoma Alpár, míg a székelyudvarhelyi együttes utolsó találatát Csoma Ferenc szerezte.

Mi a csapat célkitűzése?
Az elmúlt szezonban a Déva ellen elveszített bajnoki cím után a Kacsó Endre által irányított együttes vissza szeretné szerezni az elsőségét és megnyerni ötödik bajnoki trófeáját. Az új igazolásoknak köszönhetően a City’us a bajnokság legnagyobb esélyesévé vált, hiszen tapasztalt és válogatott szintű játékosok érkeztek, akik megoldást jelenthetnek a csapat játékára. Ugyanakkor a vezetőedző megjegyezte, hogy az együttesben mindenkinek keményen kell dolgoznia, hiszen senkinek sincs bebiztosított helye a kezdőcsapatban.

A City’us a Románia-kupában is érdekelt
A bajnokság alapszakaszából hátramaradt hét mérkőzésből hármat a ligeti Sportcsarnokban, négyet idegenben játszik a City’us.
Február közepén a Románia-kupa küzdelmeibe is bekapcsolódnak, a második körben Jászvásári CSMS-t fogadják. Ugyancsak a kupasorozat nyolcaddöntőjében a klub utánpótlás együttese Marosvásárhelyen fogadja a Fortius Buzău 2014 csapatát.

Share Button
Ennyien olvasták: 765

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.