Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Testépítő verseny Békéscsabán, focigála Győrött

Központ január 14, 2012 Sport

fittTestépítő verseny Békéscsabán, focigála Győrött

Testépítésben, fekve nyomásban és guggolásban mérték össze erejüket az újév előtt, amolyan évzáró akkordként, a Marosvásárhelyről Békéscsabára elszármazott testépítő legenda, Dénes József tanítványai, az általa vezetett Fanatic fitnesz klubban.

 

Akár csak az elmúlt évben, Józsi és neje, Bernadett asszony, családias hangulatú, kellemes versenyt rendeztek, amelyen a különböző versenyszámokban közel húsz elszánt ifjú titán és amazon nevezett. A szervezők olyan nagy múltú sportembereket hívtak meg a rendezvényre, és leptek meg külön díjjal sportpályafutásuk elismeréseként, mint: Florin Teodorescu, a Szabadság Kupa mentora és főszervezője, a többszörös magyar és nemzetközi bajnok lokálpatrióta Zimmermann Ferenc, vagy Lakatos „Múmia” Mihály veterán világbajnok. Ezt követően a legendás múltú sportolók nosztalgiával meséltek érdekes történeteket karrierjük gazdag repertoárjából, amelyeket a jelenlevő fiatalok áhítattal hallgattak.

Az amúgy is frenetikus hangulatot csak fokozta a „Múmia Hárem” triójának – Suba „Sába” Bea, Európa Bajnokságon helyezett fitnesz modellversenyző, Hajdrik Marcsi, fitnesz modell Európa-bajnoki ezüst­érmes, és a marosvásárhelyi illetőségű Palecián „Miss Boxing” Judit, kétszeres profi ökölvívó világbajnok, többszörös fitnesz és testépítő, nemzeti és nemzetközi bajnok – bemutatója, amellyel extázisba kergették a többségében férfi nézőközönséget.

Városunk testépítő legendája, az immáron kétszer megrendezett háziversenyből hagyományt szeretne teremteni, és nem titkolt szándéka, hogy idővel olyan kvalitású ifjú versenyzőket neveljen, akik nyomdokaiba lépve továbbviszik mesterük sportmúltjának dicsőséges hírnevét, ebben a társadalom által számkivetett sportágban, amely egyértelműen magán hordja mestersége címerét.

A Marosvásárhelyről elszármazott Palecián Judit és párja, a veterán világbajnok, Lakatos ,,Múmia” Mihály az ünnepek alatt részt vett azon a nagyszabású focigálán, amelyet Győrben rendeztek az „Egészséges Újszülöttekért Alapítvány” égisze alatt december 28-án, a Magvassy Mihály Sp ortcsarnokban.  Ezen a rendezvényen emléket állítottak a néhai győri labdarúgó csillag, Fehér Miklósnak, aki a nagynevű portugál klubnál, a Benficánál fejezte be tragikus pályafutását, ahol egykoron olyan nagy legendák is kergették a labdát, mint Eusebio vagy Torres. Egyébként a gálát is róla nevezték el, így kapta hivatalosan a Fehér Miklós Emlékgála nevet.

A meghívottak között a fiatalon elhunyt játékos szülein kívül jelen voltak még művészek, városatyák, egyéb sportágat képviselő vendégek. Városunk büszkesége, Palecian Judit egy fergeteges bokszbemutatóval rukkolt elő, és a fiatal testépítő Európa-bajnok, Obertol „Oby” Dávid oldalán (aki Lakatos Mihály tanítványa) egy remekbe szabott testépítő bemutatóval kápráztatta el a nagyérdeműt. A rendezvény főszervezője Peczár László (aki korábban volt már a győri ETO technikai igazgatója is), olyan nagynevű magyar labdarúgó klubokat hívott meg, mint a Ferencváros, Újpest, MTK és természetesen az ETO. Az említett klubok 80-as, 90-es évek nagy legendái között pályára léptek: Détári Lajos, Lipcsei Péter (FTC), Véber György, Szanyó Károly (Újpest), Hajszán Gyula, Korsós Attila (ETO) vagy Illés Béla, Kuttor Attila (MTK). A győri ETO kapuját a Maros megyei Körtvélyfájáról elszármazott Bíró Béla is védte, aki pályafutásának az elején, az egykori ASA ifjúsági csapatában szerepelt.

Az öregfiúk ezúttal is megcsillogtatták erényeiket, és ámulatba ejtették a lelkes publikumot. A szinte zsúfolásig megtelt lelátókon zúgott a taps minden pazar megmozdulásnál, minden remekbe szabott bemutatónál. Végül az Újpest hódította el a tornát, amelynek igazából nem volt vesztese, hiszen minden résztvevő erkölcsi győztesként távozott.

Egyetlen fájó pontja a rendezvénynek maga az „Emlék” fogalom volt, amely talán épp a drámája által szült új barátságokat, összetartást, együttérzést, egyetértést, amelyek manapság sajnos, óriási hiányosságok az emberek lelkében.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 744

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.