Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Több százan tüntettek Messi visszatéréséért

Központ július 4, 2016 Sport

Több százan tüntettek Buenos Airesben azért, hogy Lionel Messi térjen vissza az argentin labdarúgó-válogatottba.

A szombati, Buenos Aires-i demonstráció szervezői több ezres tömegre számítottak, de a hűvös, esős időjárás miatt csak néhány százan tüntettek a 29 éves futballista visszatéréséért. Sokan Messit dicsőítő transzparensekkel, a hagyományos kék-fehér argentin mezben vonultak utcára.

A csatár 13 éves korában Barcelonába költözött, és hazájában gyakran kritizálják, amiért a katalán klubbal kiemelkedően sikeres, az argentin válogatottal viszont még nem tudott jelentős trófeát nyerni.

„Messi a legjobb játékos a történelemben, az argentin és a nemzetközi futballban egyaránt. Nem hiszem, hogy látni fogunk hozzá hasonlót a következő ezer évben” – mondta egyik rajongója, Hernan Sanchez a Buenos Aires-i tüntetésen.

„Van egy mondás, miszerint Messi csak 500 millió évente születik, mi pedig nagyon élvezzük, hogy így van, és nagyon hálásak vagyunk, hogy ugyanabban a korban élünk, mint ő” – mondta egy másik szimpatizáns, Santiago Bordero. „Vissza kell térnie! Számomra ő kivételes, ő egy isten” – jelentette ki Juan Alberto Salas.

Az FC Barcelona játékosa egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a továbbiakban nem szerepel a válogatottban. Azóta számos politikus, sportoló és művész igyekezett nyilvánosan meggyőzni, hogy változtassa meg döntését – a dél-amerikai ország fővárosában számos óriásplakát is megjelent a témában -, és a közösségi oldalakon szurkolók milliói szeretnék elérni ugyanezt.

Az argentinok a tavalyihoz hasonlóan a Copa America idei döntőjét is tizenegyes-párbajban veszítették el Chilével szemben.

A csatár a 2007-es kontinenstorna, valamint a 2014-es világbajnokság döntőjében is pályára lépett, de csapata egyiket sem tudta megnyerni.

Közben az argentin La Nación című lap úgy értesült, hogy Lionel Messi valóban mérlegeli a visszatérését. A válogatottnak legközelebb szeptemberben lesz mérkőzése, de az újság vasárnapi számában azt írják, a csatár ősszel még nem lép pályára, tart egy kis szünetet, mert a 2018-as oroszországi világbajnokság megnyerése a nagy célja.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.