Sport

Török Dávid Marosvásárhelyen készült fel az NB III-as idényre

A Marosvásárhelyi MSE korábbi labdarúgója, a 18 éves Török Dávid – a többszörös hazai veterán bajnok atléta,  Barabási Rozália fia –, 2019. augusztusában a magyarországi NB III Keleti csoportjában szereplő Füzesgyarmat játékosa lett, mely alakulattal az őszi pontvadászat végén az első helyen végzett. Dávid a téli szünidőt szülővárosában töltötte, ahol napi rendszerességgel készült fel a tavaszi évadra. Egy somostetői edzés végén a Központ néhány kérdésére válaszolt.

Fizikai edzések a Somostetőn

– Látom, nagy odaadással futottad a köröket és végezted a fizikai gyakorlatokat. Mik szerepelnek az edzéstervedben?

– Tíz perc bemelegítés után az edzőnk által kiírt edzésterv gyakorlatait végeztem el. Ma (január 24-én – szerk. megj.) inkább részidőket szaladtam, közben különböző nyújtógyakorlatokat is végeztem, de az edzés után még erőgyakorlatokat is végeztem az itteni erőgépeken, majd levezetésképpen a tömbházunkig szaladok, ami mintegy 3–4 kilométert jelent. Ezeket a gyakorlatokat január 13. óta napi rendszerességgel végzem, majd Füzesgyarmaton labdás edzéseket tartunk, aztán a felkészülési mérkőzések következnek, végül március elején kezdődik a bajnokság.

– Az okostelefonodat is hűségesen bütykölöd…

– Nem kell félreérteni, csupán a gyakorlatok idejét mérem, amelyeket külön oldalra mentem el és WhatsApp-on elküldöm az edzőnknek. Ő tulajdonképpen kiértékeli, majd összegezi és nyilvántartja az együttes mindegyik labdarúgójának felkészülési értékeit.

Az ottani felkészülési lehetőségek jobbak, mint itthon

– Hogyan összegezed az őszi idényt?

– Az első hónap nagyon nehezen telt, hiszen nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan elterveztem: fiatalon elkerültem szeretteimtől, emiatt is honvágyam volt, de idővel egyre jobban megszoktam a várost, a csapattársak és a vezetőség is sokat segített. Nem volt könnyű pszichikailag sem, hiszen negatív meglepetésként ért a kritika gyengébb teljesítmény után, de sikerült mentálisan megerősödnöm. Ugyanakkor örvendek, hogy ott saját magam ura vagyok, és eddig mindent saját erőmből értem el. Az évről-évre fejlődő füzesgyarmati együttesen belül merész tervekről beszélnek, azaz a fiatalok nevelése és beépítése az alakulatba a prioritás, emellett fő célunk az NBII-be való feljutás, idővel pedig ott jó szereplést elérni. Jól szerepeltünk az őszi idényben, de a tavaszi szezonban minden meccset meg kell nyerjünk, hogy a célt teljesíthessük.

– Milyen különbségeket vettél észre a két ország harmadik ligájában szereplő csapatok felkészülési lehetőségei között?

– A sportbázisok, edzőközpontok bizony lekörözik az ittenieket.

Az MSE-nél töltött időszak kedves marad számára

– A labdarúgás mellett párhuzamosan a tanulmányaidat is folytatod?

– Igen. Mindamellett, hogy a futballra nagy hangsúlyt fektetek, a tanulmányaimat is fontosnak tartottam folytatni: így esett a választás Sárrétudvarra (a település 20 kilométerre van Füzesgyarmattól), ott vagyok én harmadéves gimnazista.

– Mielőtt Füzesgyarmatra kerültél volna, 2019-ben az MSE csapatában a 3. ligában szerepeltél, ezzel párhuzamosan a klub U 19-es együttesében is játszottál.  Hogyan tekintesz vissza az MSE-nél eltöltött időszakra?

– Nagy örömmel, hiszen egyedi pillanatokban volt ott részem, több jól felkészült szakemberrel és futballistával dolgozhattam együtt. Ők bíztak bennem, így nekik köszönhetően kaptam játéklehetőséget, egyben bizalmat is, így a szívembe zártam az MSE-nél töltött időszakot, ahol kiteljesedtem mint labdarúgó.

– Mik a jövőbeli céljaid?

– A füzesgyarmati ajánlatnak köszönhetően az egész futballkarrierem az egyik napról a másikra megváltozott, megtanultam, hogy minden napot maximálisan ki kell használjak, hogy bizonyítsak, hiszen minden álmom az volt, hogy profi labdarúgóvá váljak. Tehát a kezemben van a sorsom, csak egészséges legyek, és remélem, hogy a szerencse is mellém társul, hogy minél fennebb kerüljek. Azt is tudom, ha itthon maradtam volna, kevés lehetőségem lett volna bizonyítani, de az is lehet, hogy elkallódtam volna.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.