Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

Története első bajnoki címét nyerte Romániában az Astra Giurgiu

Központ május 2, 2016 Sport

Története első bajnoki címét hódította el Romániában az Astra Giurgiu labdarúgócsapata, amely behozhatatlan előnyre tett szert a második helyezett Steaua Bucurestivel szemben.

TIWfootballAug29

A Steaua vasárnap este a Pandurii Tg. Jiut fogadta, de csak 1-1-es döntetlent játszott, így a fővárosi csapat hátránya az Astrával szemben öt pont a záróforduló előtt.
Az Astra fennállása óta eddig Román Kupát és román Szuperkupát nyert 2014-ben, ugyanabban az évben második helyen végzett a pontvadászatban. Érdekesség, hogy Marius Sumudica, a bajnokcsapat edzője játékosként 2002 és 2004 között a Debrecent erősítette. Az Astra sikere azért is meglepő, mert a télen még úgy tűnt, hogy anyagi gondok miatt szétesik a gárda, a klub ugyanis több meghatározó játékosától kényszerült megválni a holtszezonban.

A klub problémái azt követően jelentkeztek, hogy a fő támogatót, Ioan Niculae üzletembert tavaly áprilisban két és fél év börtönbüntetésre ítélték a 2009-es román elnökválasztás egyik jelöltje kampányának illegális finanszírozása miatt. Az 1921-ben alapított, de több különböző név alatt is szereplő Astra története a kőolajiparáról nevezetes Ploiesti városhoz kötődik, Niculae 2012-ben költöztette át a csapatot a Duna-parti Giurgiu városba. Az üzletember 2005-ben alapította újra a klubot, amely 2009 óta szerepel a román élvonalban.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 584

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.