Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Trombetta vereséggel mutatkozott be

Központ november 14, 2011 Sport

Trombetta_11Trombetta vereséggel mutatkozott be

A lemondatott Selymes helyébe, a FCM-vezetői  azt a Maurizio Trombettát szerződtették vezetőedzőnek, akinek vezetése alatt a kolozsvári CFR 2008-ban, a Champions League csoportmeccsei során kiváló eredményeket ért el, többek közt 2-1 arányban legyőzte Rómában a helyi A.S.-együttesét. Első mérkőzésén csapatunk 0-2 arányú vereséget szenvedett hazai pályán a Rapidtól. A FCM 60 percig bírta kapott gól nélkül, majd a 61. percben St. Grigore, a 78. percben pedig Teixeira talált kapuba, így beállítva a 0-2-es végeredményt.

Igaz, Trombetta néhány nap alatt nem művelhetett csodát, de neki meg a FCM-nek az őszi idény hátralévő négy mérkőzése lesz az igazi vizsga, hiszen együttesünk négy, a kieső zónában lévő, vagy közelében tartózkodó együttessel fog játszani, akik a 12. hely alatt vannak jelenleg. Így a Petrolullal idegenben, (amely jelenleg a 12., a 16. helyezett Chiajnaval itthon, aztán a 11. Piatra Neamţi következik idegenben, végül a 13. Brassóval a Sziget-utcában. Ennek a négy mérkőzésnek a kimenetelétől függ majd együttesünk további sorsa az első osztályban.

Egy biztos, csapatunk nincs egyáltalán irigylésre méltó helyzetben, hiszen a tizenhárom forduló alatt hétszer szenvedett vereséget, öt mérkőzésen játszott döntetlent, és mindössze egy győzelemre futotta hazai pályán, a CS Mioveni ellen. A nyolc pont nagyon kevés, különösen, hogy az őszi szezonnak lassan vége, és tudjuk, hogy a tavaszi idény igen nehéznek ígérkezik. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a tavalyi idény tizenkettedik fordulója után, együttesünknek 12 pontja volt, – igaz, akkor már a Falubot váltó Sabauval –, ahhoz képest kevés a nyolc pont. Akkor is kevés, ha arra gondolunk, hogy 19 új játékos jött az együtteshez a bajnokság elején, de már akkor felmerült az európai kupaszereplés eléréséhez szükséges helyek egyikének a megszerzése is, melyről egyelőre szó sem lehet.

Viszont, ha más szemszögből nézzük a dolgokat, egy hónap alatt nem igazán lehet ütőképes(ebb) együttest összekovácsolni, sőt nem is lehet meggyőződni egy szakvezető képességeiről (Selymes) sem, különösen, hogy az ellenfelek nem voltak gyenge kategóriából. A kérdés: sikerül-e az új mesternek kihúzni a kátyúból a meghibásodott FCM-szekeret, melynek utasai, azaz játékosai sem játszanak valami jó formában akik, pszichikailag is a padlón vannak, tehát lesz elég dolga az új vezetőedzőnek. S még egy dolog, amit nem kell figyelmen kívül hagyni: együttesünk 23 gólt kapott, nála többet csak a Sportul (25) és az utolsó helyezett CS Mioveni (30) kapott.

Itt említhető az is, hogy együttesünknek a 13. forduló alatt sérülések, eltiltások vagy akár az edzői elképzelés okán nem állt ki egyszer sem ugyanabban az összeállításban. Ennek is tudható be a sok kapott gól is.

Szurkolókként reménykedjünk, hogy az olasz szakembernek sikerül kisegítenie a csapatot a kieső zónából és idővel ütőképes együttest összehoznia.

Share Button
Ennyien olvasták: 617

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.