Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Új bajnoki idény előtt a női labdarúgók

Központ szeptember 5, 2012 Sport

fociÚj bajnoki idény előtt a női labdarúgók

A tavalyitól eltérően, idén a bajnokság alapszakaszát három, egyenként hetes csoportban rendezik. Ősszel az első kört játsszák, illetve a visszavágókból az első két fordulót, míg tavaszra öt forduló és a rájátszás marad.

 

A rájátszásban a három csoport első két-két helyezettje indulhat, oda-vissza tíz forduló során döntik el a végső sorrendet. A következő bajnoki idénytől pedig ez a hat csapat, valamint a két legjobb harmadik helyezett alkotja majd a szuperligát, míg a többiek a másodosztályban szerepelhetnek, kieséssel és feljutással a bajnoki idény végén.

Két kupafordulót is rendeznek az idén, az elsőt szeptember 16-án, amikor a múlt bajnokságban gyengébb helyezést elért csapatok játszanak, míg a nyolcaddöntőket október 10-én játsszák.

Az idén Maros megye két csapata, a marosvásárhelyi FCM és a szászrégeni Viitorul ugyanabba a csoportba került.

Az első bajnoki fordulóban, amelyre szeptember 9-én kerül sor, még kérdéses, hogy kik ellen kezdenek, ugyanis újra sorsolnak, mivel az elmúlt hét végén újabb csapat lépett vissza a bajnokságból felborítva a programot.  

Seches Carolt, a FCM edzőjét, illetve Budai Istvánt, a Viitorul Szászrégen intézőjét együtteseik felkészüléséről kérdeztük:

Seches Carol:

– Későn kezdtük meg a felkészülést, a csapat változásokon esett át, mivel több játékos távozott az együttestől, felmondott, vagy abbahagyta a labdarúgást. Rus Laura, az együttes utolsó gólkirálya Ciprusba, Miklós Tünde a székelyudvarhelyi Vasas Feminához szerződőtt, Pop Carmen és Berkeszi Emőke visszavonult, sőt a sokáig sérült Herczeg Andreát még mindig nem tudjuk használni, egészségi szempontból még nem teljes értékű. Helyükbe néhány fiatal játékost hoztunk fel a második csapattól, akik szerintem 1-2 éven belül stabil tagjai lehetnek a csapatnak.

Az együttes célkitűzése, hogy a bajnokságban helytálljunk, és bejussunk a rájátszásba.


Budai István:

– A nyár folyamán több felkészülési mérkőzést játszottak a Viitorul lányai.

Ezek közül megemlíthetem a Szászrégeni Napok alkalmával megrendezett, fiú csapatok számára kiírt tornát, ahol a 12 együttes közül a 2-ik helyet szereztük meg, falunapokon is részt vettünk bemutató meccseken, a gyulafehérvári Navobi ellen, oda-vissza alapon két mérkőzésen, míg a marosvásárhelyi FCM ellen, itthon léptünk pályára egy mérkőzésen. Utóbbi meccsen, főleg a tapasztalatszerzés volt a fontos számunkra.

A keret új tagjai Luca Madalina, Frinc Cristina, Csiki Tünde (mindhárman Szászrégenből) és Tocai Alina (nagyváradi Motorul). A vezetőség célkitűzése, hogy a Keleti-csoport első három helyén végezzünk, és helyt álljunk a Románia-kupában is.

Costan Vasile és Dorel Pascu edzők már arra is büszkék, hogy nemrég két játékosunk, Pop Carmen és Luca Madalina részt vett az aknasugatagi U15-ös válogatott edzőtáborában, míg Pop Cristina jelen volt az elmúlt hét végén Iasi-ban megrendezett rangos labdarúgó tornán.

Reméljük, hogy az anyagiak is rendeződnek, mint ahogyan azt az új szászrégeni vezetőség megígérte, ami létszükséglet a soron következő bajnokságra nézve. Jó, hogy a Keleti-csoportba kerültünk, így kisebb távolságokat kell majd utaznunk.


Share Button
Ennyien olvasták: 886

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.