Központ
2020. május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Új játékosok a Maros Kosárlabdaklubnál

Czimbalmos Ferenc-Attila február 9, 2017 Sport

Miután az amerikai Drew Barham a Falco KC Szombathelyhez, míg a ghánai-amerikai Alhaji Mohammed (aki másfél évig játszott Marosvásárhelyen) a magyar bajnokság listavezetőjéhez, az Alba Fehérvárhoz igazolt, a Maros KK vezetősége két idegenlégióst szerződtetett helyükbe: LaMarcus Reed és Rade Markovic érkezett a Dzsungelbe.

LaMarcus Reed amerikai kosárlabdázó a koszovói Peja színeiben játszott a FIBA-kupában a Kolozsvári U, illetve a Maros KK csoportjában is szereplő török Gaziantep ellen. A kolozsváriak elleni találkozón Reed előbb 19, majd 18 pontot szerzett, míg a Gazianteppel szembeni mérkőzéseken 15-tel, illetve 14-gyel járult hozzá együttese produkciójához. Reed egykoron az erős francia ProA osztályban, illetve a finn első ligában is szerepelt. 2012-ben végezte a Texas Arlington egyetemet, de ugyanabban az évben részt vett az NBA Summer Leauge-ben. Nagy tapasztalata van Európában, hiszen játszott már a belga (Antwerps Giant), a ciprusi, a görög (Aris) és a svéd első osztályban is.


A 35 éves, 193 centi magas szerb Rade Markovic az utolsó három szezont a Nagyváradi VSK színeiben játszotta, viszont az elmúlt idényben súlyos sérülést szenvedett. A VSK csapatában 101 romániai mérkőzésen a Nemzeti Ligában 225 hárompontost szerzett.
A minap a Maros KK pénzügyi problémáiról a klub alelnöke, Béres Lóránt elmondta, továbbra is nehéz helyzetben vannak, de lépésről lépésre haladva remélik, hogy minél hamarabb megoldják ezeket. Béres hangsúlyozta, hogy minden kosarassal külön beszélgetést folytattak, akik megértették a jelenlegi helyzetet, és szerinte biztosra vehető, hogy a szezon végéig ezzel a kerettel maradnak.


Szászgáspár Barnabás vezetőedző, illetve Béres Lóránt alelnök optimisták a folytatást illetően, szerintük reális esélyük van arra, hogy az alapszakasz végén bejussanak az első hat együttes közé, de amennyiben ez nem sikerül, semmi sincs veszve, ugyanis a hetedik vagy a nyolcadik helyről is elérhető a rájátszás, ahol bármi megtörténhet.
A legutolsó, a Steaua Bukarest elleni hazai mérkőzés első negyedében a Maros KK-nál be is mutatkozott a két új szerzemény, az amerikai LaMarcus Reed és a szerb Radovan Markovics.
A találkozót a marosvásárhelyiek 87 – 93 (22–23, 20–20, 19–12, 17–23, 9–15) arányban elvesztették, így a kilenc nyert és kilenc vesztes mérkőzéssel rendelkező Maros KK tovább távolodott az első hat közé jutástól, az alapszakasz utolsó két fordulójában kevés esélye maradt, hogy egyenesen a felsőházi rájátszásba kerüljön. Ehhez két győzelemre van szüksége, először szombaton a SCM U Craiova ellen idegenben, majd a Román Kupa nagyszebeni nyolcasdöntője után február 25-én, Marosvásárhelyen a közvetlen ellenfél, BCM U Pitești ellen.

Share Button
Ennyien olvasták: 564

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.