Sport

Új kiadvány a marosvásárhelyi kosárlabda történetéről

Baschetul mureşean de-a lungul anilor (1926-2016) címmel Aurel Rațiu egykori rádiós, marosvásárhelyi újságíró 11. sportkönyvének bemutatására kerül sor. A kötet az elmúlt év végén jelent meg az Apostrof  Nyomda kiadásában, Vatra Veche kiadó gondozásában.

Aurel Rațiu eddig megjelent kötetei közül ötben a Maros megyei sportéletről írt, ami bizonyítja, hogy a szerzőt érdekli a helyi sportélet.

2016 sikeres volt az újságíró-író szemszögéből, hiszen még megjelent a Fotbalul mureșan de-a lungul anilor (1902-2016) című könyve is.

A könyvben Rațiu lépésről-lépésre feleleveníti a Maros megyei kosárlabda történetét 1926-től napjainkig. Ahhoz, hogy megszülessen a könyv, szerzője hosszú időt töltött a helyi könyvtár olvasótermében.

A könyv fontos eleme a sport történetét felelevenítő alkotásoknak, ugyanakkor a mű fő erénye, hogy előtérbe hozta a helyi kosárlabda emblematikus alakjait, közülük néhányan eddig ismeretlenek voltak a sportkedvelők előtt.

Ezen kívül Rațiu konkrét adatok alapján eleveníti fel a vásárhelyi kosárlabda történetét, amelyet számos korabeli fotóval is alátámaszt.

A könyv bemutatójára január 10-én, kedden délelőtt 11 órától kerül sor a Maros Megyei Könyvtár 3. emeletének egy termében.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.