Sport

Új otthonban a Helios dartsklub

helios 2

A minap a marosvásárhelyi Cuza Voda utca 36. szám alatti épületbe költözött a helyi Helios dartsklub, az ingatlant Holbach István, a klub egyik sportolója ajánlotta fel.  

A négyszobás helyiségben többek közt 12 pályás darts sávot alakítottak ki, amely edzésekre, házi versenyekre, akár országos méretű rendezvényekre is alkalmas. A kiváló minőségű kellékeket az egyesület szponzorai biztosították, de előkelő helyet kaptak a klub versenyzői által nyert serlegek is.

Az avatón jelen volt többek közt Kádár László sporttanár, a Helios klub elnöke, továbbá neje, a sporttanárnő Éva, aki a klub női versenyzője, mellettük Darabont András, a klub alelnöke, Holbach István, az egyesület egyik versenyzője – aki a székház és az edzőterem tulajdonosa – , továbbá a marosszentgyörgyi Top Electro vállalat német tulajdonosa, Jens Weingärtner is, valamint Hajdú Csaba, a helyi Studio vendéglő tulajdonosa. Utóbbi ketten a klub anyagi támogatóiként vettek részt az eseményen.

Helios klub, balról- Darabont András, Holbach István és Kádár László
Helios klub, balról- Darabont András, Holbach István és Kádár László

Kádár László fontosnak tartja, hogy a klub székhelyén edzeni és versenyezni egyaránt lehet, hiszen a központi ingatlanba könnyebben eljuthatnak a dartsozni vágyó fiatalok, sőt több dartsozni vágyó személy is beiratkozhat a Helios egyesületbe.

Darabont András, a klub alelnöke reméli, hogy egy ilyen modern beruházás felkelti a fiatalok érdeklődését a sportág iránt.

Holbach István, a klub versenyzője, ugyanakkor az ingatlan fő beruházója lapunknak elmondta, hogy szeretne idővel dartsiskolát is szervezni, ahova a fiatal, tehetséges gyerekeket a tanintézményekből toboroznák. Holbach ugyanakkor megjegyezte, hogy a Maros megyei darts végre saját helyiséggel rendelkezik.

Az új edzőteremben rövidesen egy területi dartsversenyre kerül sor, amiről egy későbbi anyagban tudósítunk. (C.F.A.)

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.