Központ
2019. szeptember 16. hétfő, Edit

Újabb bajnoki cím, kupagyőzelem és európai szereplés előtt a City’us

Központ augusztus 8, 2012 Sport

kacso_endreÚjabb bajnoki cím, kupagyőzelem és európai szereplés előtt a City’us

A marosvásárhelyi bajnok és kupagyőztes City’us teremlabdarúgó együttese megkezdte a felkészülést a 2012-2013-as bajnoki évadra. A klub történetének eddigi, leghosszabb ideig edzőként tevékenykedő vezetője, Kacsó Endre – 2003-ban Románia legjobb teremlabdarúgója, a hazai bajnokság többszörös gólkirálya – két hétig kemény erőnléti edzéseket tart a csapat játékosainak.

Az első edzéseket követően a szakvezető felbecsülte az csapat játékosainak a jelenlegi állapotát, értékelte az elmúlt bajnoki idényt, és szólt a csapat jövőbeli célkitűzéseiről is.

– Mikor kezdtétek meg a felkészülést a 2012-2013-as idényre?

– Augusztus 1-én volt az első edzésünk Marosvásárhelyen, a Sportcsarnok mögötti műfüves pályán, mivel a Sportpalota felújítás alatt volt. Az első edzés alkalmával két csapatra osztottam a játékosokat, majd 2×30 perces kispályás mérkőzést játsztak, amit 2×5 perces hosszabbítás követett. Mondhatom, a nyári vakáció utáni első edzés kimerítő volt a játékosok számára, viszont a neheze csak ezután következik.

– Mint láttam, így is alaposan megizzadtak a játékosok. Mit jelent az, hogy a neheze csak ezután következik?

–Azt, hogy naponta két edzésben lesz részük a fiúknak. Az első két hétben a fizikai edzésekre fektetjük a hangsúlyt, augusztus második felében már a taktikai felkészülésre koncentrálunk majd. A fizikai edzésekre a hajdani, ligetbeli pályán, meg a Somostető szomszédságában lévő futópályán kerül majd sor. Nehéz lesz ez a hónap, viszont szükséges a szeptemberi, európai kupaszereplésre, majd a kezdődő bajnokságra való tekintettel.

– Mint láttam, a keret legifjabb játékosai – Cristi Velcherean, Mircea Muntan, Bogdan Covaci, Dániel Rajmond, Aszalos Csongor – is felnőttek a kezdő, stabil kerettagok szintjére és számítani lehet rájuk majd tétmérkőzéseken is. Így van ez?

– Persze. Én már rég terveztem, hogy a hazai, tehetséges fiatalokra támaszkodjak a már meglévő, biztos kerettagok mellett, és nem a külföldiekre építem a csapatot. Ügyes, tehetséges játékosok a fiatalok is, akikben megvan a fejlődés lehetősége. Bennük látom a jövőt, ők az együttes jövendőbeli alapemberei.

– Az első edzéseken nem vett részt a két László, Klein Laci meg Szőcs Laci. Miért?

– Mindkettőjüket személyes problémáik elintézése érdekében engedtem el augusztus 6-ig, hétfőig, de már ők is részt vesznek a felkészítőn.

– Mi az együttes célkitűzése a soron következő bajnoki évadban?

–A City’us célkitűzése csak egy lehet: azaz a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Emellett az idén is helyt szeretnénk állni a Champions League csoportküzdelmeiben is.

Az előző évekhez hasonlóan, az idén is selejtező, alap és elit csoportköröket szerveznek, a földrész négy legjobb együtthatóval rendelkező csapata csak az elitkörben, a következő 17 az alapkörben kezd. Az utóbbiak között található a marosvásárhelyi City’us is. A maradék együttesek selejtező kört vívnak.

Az alapkör mérkőzéseit négyes csoportokban szeptember 4-9. között játsszák, együttesünket a csehországi Chrudimban rendezett csoportba sorolták, ahol a házigazda Era-Pack, az ukrán Energia Lviv, valamint az A selejtező csoportgyőztese lesz az ellenfele. Utóbbi nagy valószínűséggel a bosnyák Leotar Trebinje lesz, amely házigazdaként fogadja a selejtezőben a moldvai bajnok Lexmax Stăuceni és a máltai Balzan Youths csapatait. Nehéz csoportba vagyunk sorsolva, de optimistán utazunk majd oda, ahol helyt szeretnénk állni, ahogyan a tavaly is, tehát bízom a játékosokban.

– A City’us történetének leghosszabb időszakot megért edzője vagy, akinek a keze alatt az együttes a legjobb hazai és nemzetközi sikereit érte el. Mire is jogosít fel ez az elismerés?

– Örvendek annak, ha ilyen elismerésben van részem, de megmondom őszintén, én nem a statisztikákból edzem a csapatot.  A lényeg, hogy ezután is az eddigiekhez hasonló eredményeket kell elérnünk.

S ami a legfontosabb, hogy ezután is a vezetőség anyagi és szellemi támogatását érezzük. Gondoljunk csak arra, hogy tavaly novemberben, az UEFA Futsal Cup Elite Round mérkőzéseinek megrendezése után, együttesünket Európa tízedik legjobb teremlabdarúgó együttesének választották meg, amely a klub történetének, eddigi legjobb helyezését jelenti. Amit a vezetőség támogatása nélkül nem érhetett volna el…

A City’us eredményei az utóbbi 5 évben:

2007/2008 Románia Kupa

2008/2009 Románia Kupa

2009/2010 Román bajnoki cím, Románia Kupa, Szuper-kupa

2010-2011 Román bajnoki cím, Románia Kupa

2011-2012 Román bajnoki cím, Románia Kupa

Emellett a City’us a 2007/2008 és 2008/2009-es bajnoki évadban kétszer játszott Szuper-kupa döntőt.


Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.