Központ
2020. október 20. kedd, Vendel

Újabb bajnoki címet nyert Májeri Zoltán

Központ július 25, 2012 Sport

Újabb bajnoki címet nyert Májeri Zoltán

MAYERIMiután a tavaly szerződést írt alá a svájci US Yverdon Handball klubbal, ahol a férfi, női és a férfi ifi csapat edzőjeként tevékenykedik, máris kiváló eredményeket ért el a kantonok országában. A férfi csapatot sikerült benn tartani az első Elite-ligában, ami a klub eddigi legnagyobb teljesítménye, ugyanakkor a női együttessel sikerült megnyerniük a második ligát, így felkerültek az élvonalba. Nem utolsó sorban a férfi ifjúsági csapattal svájci bajnokok lettek, ami példamutató teljesítmény a 40 éves egykori kézilabdakapusnak.

 

Májeri elmondta, a férfi együttessel a 12 csapatos első osztályban a 10-ik helyen végeztek, így sikerült elkerülniük a kiesést, ami nem kis fegyvertény, tekintve, hogy az övéké a legkisebb évi költségvetés a részt vevő csapatok közül.

Azt is megjegyezte, hogy a női csapattal úgy sikerült nyerniük a második vonalban, hogy a tél folyamán kénytelenek voltak megválni hat alapjátékosuktól, de az őket pótló fiatal játékosok sikert sikerre halmoztak a tavaszi idényben.

Az ifjúsági együttessel az országos ifi bajnoki cím elnyerése előtt sikerült megnyerniük a svájci ifi szuperkupát (Superlimax) is. Kiemelte: a svájci ifjúsági liga Európa egyik legjobb hasonló korosztályú bajnoksága.

A kiváló eredmények után a vásárhelyi illetőségű kézilabdaedzőt az a megtiszteltetés érte, hogy felkérték, vállalja el a svájci ifi válogatott (volt kanton válogatott) felkészítését is, mely felkérésre még nem adott választ.

Ugyanakkor a klub vezetősége meghatározatlan időre szerződést ajánlott neki, amire még nem került sor a klub történetében. Egyelőre az biztos, hogy szerződést kötnek vele, de nem tudni, mennyi időre.

Májeri Zoltánnak is köszönhetően a klub vezetősége megegyezett az ismert kolozsvári sportszergyártó céggel, az Ancada Juniorral, így az említett cég által készített sportszereket fogja viselni a klub összes sportolója.

Végezetül azt is elárulta az ISK, majd a tunzéziai Club Africane, a győri Rába ETO, a makedón VV Tikes Kavarci, az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozhje, a német Vfl Potsdam, majd a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, aztán a dán Aarhus M/THY Handbold MT csapatainál megfordult sportoló, hogy augusztus 25-én és 26-án rangos férfi felnőtt kézilabda tornát fog rendezni a klubja. A nemzetközi tornán részt fog venni az olasz bajnok SSV Bozen, a luxemburgi bajnok HB Dudelange, valamint több első és második ligás francia meg svájci csapat is. Ennek a tornának a célja főleg a tapasztalatszerzés lesz Májeri Zoltán legénysége számára.

Share Button
Ennyien olvasták: 533

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.