Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Újabb bajnoki címet nyert Májeri Zoltán

Központ július 25, 2012 Sport

Újabb bajnoki címet nyert Májeri Zoltán

MAYERIMiután a tavaly szerződést írt alá a svájci US Yverdon Handball klubbal, ahol a férfi, női és a férfi ifi csapat edzőjeként tevékenykedik, máris kiváló eredményeket ért el a kantonok országában. A férfi csapatot sikerült benn tartani az első Elite-ligában, ami a klub eddigi legnagyobb teljesítménye, ugyanakkor a női együttessel sikerült megnyerniük a második ligát, így felkerültek az élvonalba. Nem utolsó sorban a férfi ifjúsági csapattal svájci bajnokok lettek, ami példamutató teljesítmény a 40 éves egykori kézilabdakapusnak.

 

Májeri elmondta, a férfi együttessel a 12 csapatos első osztályban a 10-ik helyen végeztek, így sikerült elkerülniük a kiesést, ami nem kis fegyvertény, tekintve, hogy az övéké a legkisebb évi költségvetés a részt vevő csapatok közül.

Azt is megjegyezte, hogy a női csapattal úgy sikerült nyerniük a második vonalban, hogy a tél folyamán kénytelenek voltak megválni hat alapjátékosuktól, de az őket pótló fiatal játékosok sikert sikerre halmoztak a tavaszi idényben.

Az ifjúsági együttessel az országos ifi bajnoki cím elnyerése előtt sikerült megnyerniük a svájci ifi szuperkupát (Superlimax) is. Kiemelte: a svájci ifjúsági liga Európa egyik legjobb hasonló korosztályú bajnoksága.

A kiváló eredmények után a vásárhelyi illetőségű kézilabdaedzőt az a megtiszteltetés érte, hogy felkérték, vállalja el a svájci ifi válogatott (volt kanton válogatott) felkészítését is, mely felkérésre még nem adott választ.

Ugyanakkor a klub vezetősége meghatározatlan időre szerződést ajánlott neki, amire még nem került sor a klub történetében. Egyelőre az biztos, hogy szerződést kötnek vele, de nem tudni, mennyi időre.

Májeri Zoltánnak is köszönhetően a klub vezetősége megegyezett az ismert kolozsvári sportszergyártó céggel, az Ancada Juniorral, így az említett cég által készített sportszereket fogja viselni a klub összes sportolója.

Végezetül azt is elárulta az ISK, majd a tunzéziai Club Africane, a győri Rába ETO, a makedón VV Tikes Kavarci, az izlandi Fram Reykjavik, a kuwaiti Szulibihat, az ukrán ZTR Zaporozhje, a német Vfl Potsdam, majd a svájci Grasshopers Amiticia Zürich, aztán a dán Aarhus M/THY Handbold MT csapatainál megfordult sportoló, hogy augusztus 25-én és 26-án rangos férfi felnőtt kézilabda tornát fog rendezni a klubja. A nemzetközi tornán részt fog venni az olasz bajnok SSV Bozen, a luxemburgi bajnok HB Dudelange, valamint több első és második ligás francia meg svájci csapat is. Ennek a tornának a célja főleg a tapasztalatszerzés lesz Májeri Zoltán legénysége számára.

Share Button
Ennyien olvasták: 245

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.