Központ
2020. december 06. vasárnap, Miklós

Újabb három bajnoki címmel búcsúzott az ifjúsági korosztálytól!

Központ május 2, 2013 Sport

„Aranyos” Bernadette felnőtté vált  

Újabb három bajnoki címmel
búcsúzott az ifjúsági korosztálytól!

bern

A marosvásárhelyi születésű, Besztercén asztaliteniszező, immár 18-ik életévét betöltött Szőcs Bernadette utoljára vett részt ifjúsági országos bajnokságon. Az április 19-21-e között Aradon tartott tornán minden versenyszámban (egyéni, páros, vegyes páros) bajnoki címet szerzett.

A vegyes párosban a besztercei Dan Daniel oldalán a döntőben 3-1-re győzték le Spelbus/Crişan (Cămpulung Muscel/Arad) párost, leánypárosban a szlatinai Ciobanu Irinával az oldalán (akivel már két bronzérmet is szereztek az ifi világbajnokságokon 2011-ben és 2012-ben) ugyancsak diadalmaskodtak a fináléban, ezúttal az aradi Balint/Crişan párossal szemben (3-1).

A harmadik aranyéremhez vezető úton, az egyéni versenyszámban, a népszerű Bernie a negyeddöntőben 2-3-as állásról tudott fordítani, majd nyerni 4-3-ra az aradi Crişan ellen.

Az elődöntőben 4-1-re leiskolázta a besztercei Clapát, aztán a döntőben 4-3 arányban diadalmaskodott az aradi Bálint Bernadettel szemben, és megszerezte élete 3-ik ifjúsági egyéni bajnoki címet (2010 es 2011 után).

Amúgy a fináléban, nagy harcban, Bernadette 0-3-as

szettaránynál, 3-7-es majd 7-9-es (!) pontarányról tudott fordítani, egymásután megnyerve 4 szettet (11-9,11-8,11-7,11-7) az aradi Bálinttal szemben.

Mint köztudott, a roppant tehetséges asztaliteniszező kétszeres egyéni felnőtt bajnok is, utóbbi címet az idén márciusban hódította el másodszor.

Szőcs Bernadette Franciaországban folytatja pályafutását

Az idén ősztől Bernadette a francia felnőtt Szuperligában (Pro A) fog szerepelni, míg bátyja, Hunor a német Bundesliga 2-ben szereplő TTC Indeland Julich csapatát erősíti majd a 2013-2014-es idénytől kezdődően (előző klubjai az Ochsenhausen-Bundesliga 3. és TTS Bolsen-Bundesliga 2.).

Szőcs Bernadette-nek nem idegen Franciaország, hiszen 2008 júniusában Vern-sur-Seiche-ben megrendezett, az ifjúságiak és kadetek számára kiírt híres Francia Nyílt Asztalitenisz Bajnokságon, az akkor mindössze 13 éves Bernie egyetlen volt, aki minden versenyszámban pódiumra lépett (egy arany, egy bronz és három ezüstérmet nyert), világhírű asztaliteniszezők legyőzése után.

A Szőcs testvérek a májusban sorra kerülő párizsi Felnőtt Egyéni Asztalitenisz Világbajnokságra készülnek. Bernadettet három versenyszámba (egyéni, páros, vegyes páros), míg Hunort két versenyszámba (egyéni és páros) nevezte be a hazai Szakszövetség.

Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.