Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Újabb Tenisz 10 elnevezésű tornát rendeztek

Központ július 18, 2012 Sport

Újabb Tenisz 10 elnevezésű tornát rendeztek

tenisz_10

Tenisz 10 elnevezésű tornát tartottak az elmúlt vasárnap a MOGYE teniszpályáin, amelyet a 4–10 éves gyerekek számára írtak ki. A sportesemény támogatója az MPG konszern, amely több sportprojektet támogat és a Tenis Partener lapot is kiadja.  A projekt Maros megyei felelőse Szilágyi Géza teniszoktató, aki kérésünkre röviden összefoglalta a torna célját:

 

– A Play&Stay projekt a Nemzetközi Tenisz Szövetség keretén belül működik és célja a sportág megismertetése a 10 éven aluli gyerekekkel. Ez egy különleges tanítási mód, mely már külföldön rég ismert, ahol játékosan, humoros elemeket felhasználva, könnyebb labdákkal, ütőkkel, merevség nélküli ütésekkel sajátíthatják el a tenisz alapelemeit. Én Magyarországon ismerkedtem meg ezzel a projekttel, Romániában is minden megyében több tíz turné alkalmával fogják kiválasztani a tehetséges gyerekeket. Remélem, hogy innen is kikerülhet néhány tehetséges, teniszt szerető kis sportoló.

– A gyerekeket milyen szintkülönbségű csoportokban oktatják?

– Mint látható, három szintkülönbség van: az első, az úgynevezett piros, amit a 4–8 éves gyerekek számára írnak ki, a második a narancssárga szint, amely 8–9 éves, majd a zöld szint, amely 9–10 éves gyerekeknek szól. Itt fontos tudni azt, hogy a szintek keretén belül különbözőek a pályák, az ütők és a labdák méretei is, hogy könnyebben tudják a gyerekek elsajátítani a tenisz tudományát. Itt, az Egyetemi Sportklub teniszpályáin rendezték meg a tornákat. Itt minden gyermek számára biztosítottunk ütőt, labdát is, ami nagyon fontos, főleg az arra való tekintettel, hogy a szülők csak a beiratkozást kellett fizessék, a többiről mi gondoskodtunk.

– A versenyt hányadik alkalommal írták ki?

– Két éve szervezzük meg a már hagyományossá vált versenyt, amelynek az 5-ik kiírására került sor. A jelenlegi volt a legszínvonalasabb is, amelyen az eddigi legtöbb, azaz 34 Maros megyei tehetséges gyerek vett részt.

– Milyen díjakat kaptak a pódiumra került gyerekek?

– A Román Tenisz Szövetség minden korcsoport első két helyezettjének érmeket biztosított, de az első három helyezettek okleveleket és két ismert hazai magáncég jóvoltából tanszereket, írószereket, iskolai felszereléseket és vitaminokat kaptak. A legközelebb szeptember 23-án ugyanitt kerül sor a 6-ik alkalommal megrendezésre kerülő versenyre, amelyre még több gyereket várunk.


Share Button
Ennyien olvasták: 424

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.