Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Derült
Ma
Derült
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Újabb Tenisz 10 elnevezésű tornát rendeztek

Központ július 18, 2012 Sport

Újabb Tenisz 10 elnevezésű tornát rendeztek

tenisz_10

Tenisz 10 elnevezésű tornát tartottak az elmúlt vasárnap a MOGYE teniszpályáin, amelyet a 4–10 éves gyerekek számára írtak ki. A sportesemény támogatója az MPG konszern, amely több sportprojektet támogat és a Tenis Partener lapot is kiadja.  A projekt Maros megyei felelőse Szilágyi Géza teniszoktató, aki kérésünkre röviden összefoglalta a torna célját:

 

– A Play&Stay projekt a Nemzetközi Tenisz Szövetség keretén belül működik és célja a sportág megismertetése a 10 éven aluli gyerekekkel. Ez egy különleges tanítási mód, mely már külföldön rég ismert, ahol játékosan, humoros elemeket felhasználva, könnyebb labdákkal, ütőkkel, merevség nélküli ütésekkel sajátíthatják el a tenisz alapelemeit. Én Magyarországon ismerkedtem meg ezzel a projekttel, Romániában is minden megyében több tíz turné alkalmával fogják kiválasztani a tehetséges gyerekeket. Remélem, hogy innen is kikerülhet néhány tehetséges, teniszt szerető kis sportoló.

– A gyerekeket milyen szintkülönbségű csoportokban oktatják?

– Mint látható, három szintkülönbség van: az első, az úgynevezett piros, amit a 4–8 éves gyerekek számára írnak ki, a második a narancssárga szint, amely 8–9 éves, majd a zöld szint, amely 9–10 éves gyerekeknek szól. Itt fontos tudni azt, hogy a szintek keretén belül különbözőek a pályák, az ütők és a labdák méretei is, hogy könnyebben tudják a gyerekek elsajátítani a tenisz tudományát. Itt, az Egyetemi Sportklub teniszpályáin rendezték meg a tornákat. Itt minden gyermek számára biztosítottunk ütőt, labdát is, ami nagyon fontos, főleg az arra való tekintettel, hogy a szülők csak a beiratkozást kellett fizessék, a többiről mi gondoskodtunk.

– A versenyt hányadik alkalommal írták ki?

– Két éve szervezzük meg a már hagyományossá vált versenyt, amelynek az 5-ik kiírására került sor. A jelenlegi volt a legszínvonalasabb is, amelyen az eddigi legtöbb, azaz 34 Maros megyei tehetséges gyerek vett részt.

– Milyen díjakat kaptak a pódiumra került gyerekek?

– A Román Tenisz Szövetség minden korcsoport első két helyezettjének érmeket biztosított, de az első három helyezettek okleveleket és két ismert hazai magáncég jóvoltából tanszereket, írószereket, iskolai felszereléseket és vitaminokat kaptak. A legközelebb szeptember 23-án ugyanitt kerül sor a 6-ik alkalommal megrendezésre kerülő versenyre, amelyre még több gyereket várunk.


Share Button
Ennyien olvasták: 178

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.