Központ
2020. június 05. péntek, Fatime, Fatima

Ungvári Evelin jelenleg a legtehetségesebb marosvásárhelyi asztaliteniszező

Czimbalmos Ferenc-Attila április 14, 2017 Sport

Ungvári Imola és Evelin

Az ISK jelenlegi ifjú asztaliteniszezői közül Ungvári Evelin a legtehetségesebb és a legsikeresebb városunkban zsenge, alig 11 éves kora ellenére. Az ő esetében is beigazolódik az a mondás, hogy nem esik messze az alma a fájától, hiszen Evelin édesanyja, Ungvári (Gálfi) Imola is sikeres helyi versenyző volt, aki egykoron annyi más társával (Cornelia Vaida, Lucia Bălaș, Andreea Buda, Teodora Takács, Gálfi Judit, Valics Emese, Gáspár Cecília, Ercse Andrea, Tőkés Ildikó, stb.) szintén az ISK színeiben játszott sikeresen.

Gáspár Cecilia az ISK asztaliteniszezőivel

Evelin teljesítményéről a minap így vélekedett édesanyja, Imola:

,,Evelin fizikailag jól fel van készülve, az utóbbi országos versenyen is kitűnően bírta az iramot, hiszen újra országos bajnok lett, emellett lelkileg is erős. Inkább 14-15 évesekkel van edzőtáborokban, így sokat tanul tőlük. Az iskolát is a sporttal párhuzamosan, ügyesen végzi, jól be tudja osztani az idejét, habár egy kicsit le van maradva a többi osztálytársaihoz képest, de be tudja pótolni. Büszkék vagyunk teljesítményére férjemmel”

– mondta a Központnak Ungvári Imola.

Azzal kapcsolatosan, hogy fel van-e készülve az édesanyja, hogy maholnap Evelin is máshol folytatja az asztaliteniszt, az edzőnő így vélekedett:

,,Tudatomban van, hogy ő is egy bizonyos kor után tovább áll, más egyesületnél fog majd bizonyítani. Amíg tehetem, magam mellett tartom, főleg most, a 14 éves kora előtti időszakban, aztán ő dönti el, hol fogja folytatni. Én azt szeretném, hogy jó asztaliteniszezővé váljon, ezért majd el kell engedjem magamtól.”

– jegyezte meg tudasosan Ungvári Imola, Evelin édesanyja.
Egy újabb marosvásárhelyi tehetség bontogatja szárnyait, amelyekkel alkalomadtán tovább száll a sikeresebb jövő reményében…
Ez egy örökös gond városunkban, hogy sajnos nem tudjuk megtartani (megfizetni, tisztelni stb.) értékeinket. De miért?

Ungvári Evelin a pódium legfelső fokán

 

Share Button
Ennyien olvasták: 769

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.