Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Ungvári Imola asztalitenisz edző újra játszani fog!

Központ február 28, 2013 Sport

pingUngvári Imola asztalitenisz edző újra játszani fog!

Áprilisban kerül sor Slatinán az idény utolsó A-osztályos asztalitenisz csapatbajnoki fordulójára, amely sorsdöntő lesz a helyi ISK 12-13 éves korosztályú lánycsapatának, hisz ekkor dőlhet el, jövőre újra az első osztályban folytathatják-e. Érdekességként említendő, hogy Ungvári Imola, az együttes 35 éves edzője, a klub egykori sikeres asztaliteniszezője játékosként is győzelmekhez szeretné segíteni csapatát, ami létfontosságú lesz a bennmaradáshoz.  Ezzel kapcsolatosan beszélgettünk Ungvári Imolával, aki Lupaşcu Romeo és Gáspár Cecília mellett, az ISK asztalitenisz szakosztályának egyik sikeres edzője.

– Milyen reményeket fűztök az áprilisi, Slatina elleni találkozókhoz, hiszen azon a kettős mérkőzésen fog majd eldőlni, hogy maradtok-e az A-osztályban, vagy sem?

– Még nem tudjuk pontosan, hogy itthon, vagy idegenben lesz az első találkozó. Nagyon fiatal a csapatunk, hiszen 12-13 éves helyi, tehetséges lányok alkotják az együttest, viszont nehéz nekik felvenni a versenyt a tapasztaltabb játékosokból álló, jobb játékerőt képviselő együttesek ellen a felnőtt bajnokságban.

A csapatok nagy többsége erősített az utóbbi időben, több tapasztalt, jelenleg 25-30 éves, sőt velem egykorú játékos kezdett el újra játszani, így a bajnokság színvonala is emelkedett. Az ősszel hetedikek voltunk, jelenleg is a hetedik helyen állunk, nekünk eddig Giurgiut sikerült legyőznünk oda-vissza alapon, tehát az utolsó találkozókon szükséges lenne a győzelem, hogy bent maradjunk az A-osztályban.  Ha nem győzünk a kettős mérkőzésen, akkor a 7-8. helyért játszunk majd, de kiesünk a B-osztályba. A slatinai együttes is erősített, így nem lesz könnyű dolgunk, viszont el kell ismernünk, hogy ezek a lányok még zsenge korban vannak, túl fiatalok a felnőtt bajnoksághoz, ezért nem lenne szégyen számukra az sem, ha kiesünk.

– Mint említetted, több egykori játékos is visszatért és más együtteseket erősítenek. De azt is hallottam, hogy te is szeretnél visszatérni, edző-játékosként segíteni a lányokat a slatinai csapat ellen. Hogyan látod a visszatérésed?

– Megmondom őszintén, hogy én ennek nem igazán örvendek, de kényszerhelyzetben vagyok, úgy érzem, meg kell próbálnom, segítenem kell őket a pályáról is. Kilenc évig nem játszottam, már kiestem a játékból, nem is vagyok nap mint nap edzésben, ami sokat számít. Tudatában vagyok annak, hogy én is veszíthetek mérkőzéseket, tehát ha felállok játszani, még nem biztos, hogy győzelemre tudom segíteni az együttesem. De megpróbálom!

– Gondolom, a lányok elvárják tőled, hogy győzzél…

– Nagyon bíznak bennem. Gondolom, pszichikailag is segíteni tudok rajtuk azzal, hogy nem csak edzőjük, hanem játékostársuk is leszek a találkozókon.

– A kilenc év alatt játszottál-e versenyszerűen?

– Négy évvel korábban még játszottam egy forduló erejéig, próbáltam segíteni az ISK akkori A-osztályos lányait, hogy bejussanak a Szuperligába.  

– 1994-ben, a sportiskolák országos döntőjében, a 16-18 évesek korcsoportjában Ercse Andreával csapatban másodikok, párosban harmadikok, míg a Varga Attilával alkotott vegyes párosban harmadikok lettetek. 1995-ben az ISK 1 lánycsapatával (melynek még rajtad kívül tagja volt Vaida Cornelia és Balaş Lucia is), jogot szereztetek az első osztályban való szereplésre. 1996 januárjában sikerült elnyernetek a Szakszövetség kupáját a torna legfiatalabb együttesével, melynek tagja volt a két évvel kisebb húgod, Judit is. Őt nem csábítja a visszatérés gondolata?

– Nem, ő akkor abbahagyta, most csak szurkol az ISK asztaliteniszezőinek.

– Majd én is szurkolok nektek, hogy sikerüljön bennmaradnotok az A-osztályban, de kérlek, említsd meg a lányok nevét is, akik tagjai az együttesnek.

– Köszönöm, úgy legyen! Akkor íme, a csapat: Huduşan Andrea, Barabás Boglárka, Keresztesi Kitti, Varga Krisztina, az őszi idényben játszott még Csatlós Renáta is.

Share Button
Ennyien olvasták: 426

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.