Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

„Várom, hogy bemutatkozzak az 1. ligában”

Czimbalmos Ferenc-Attila június 11, 2015 Sport

fejer ASA

– mondta a 20 éves zabolai születésű Fejér Béla Csongor, aki az ezüstérmes ASA harmadik számú kapusa.  Vele a bajnokság után beszélgettem.

 – Hajszálon múlott, hogy az ASA megnyerje a bajnokságot, de sajnos, az utolsó fordulóban elvesztette. Az ASA-Oțelul találkozó végén te is könnyes szemmel vonultál le a pályáról. Sikerült feldolgoznod ezt a hazai vereséget, amelyen a bajnoki cím úszott el?
– Igen, de nehezen. Senki sem gondolta volna, hogy mi a bajnoki címért fogunk harcolni. Nem lettünk bajnokok, nagyon sajnálom. Pedig annyira reméltük és hittük, hogy megnyerjük!

– Kevesen ismernek közelebbről téged Marosvásárhelyen. Kérlek, mondj néhány szót magadról…
– 1995. május 11-én születtem a Kovászna megyei Zabolán. 2007-ben Székelytamásfalván ismerkedtem meg a labdarúgással, ahonnan Orbán Ferenc közreműködésével kerültem Kézdivásárhelyre, az akkor még 5. ligás Kézdi Sport Clubhoz, Csengeri Attila keze alá. Idővel felkerültünk a 4. ligába, ahol Kölcze Gábor és Demkó Sándor voltak az edzőim. Kevéssel utána elmentem a 3. ligás Zágonhoz próbajátékra, ami sikerült. Az első évben mindössze három meccsen védtem, utána edzőváltás következett, a brassói Călin Moldovan keze alá kerültem. Ő bizalmat szavazott nekem, majd 12 mérkőzésen kezdő voltam az őszi idényben, a tavaszi szezont már Marosvásárhelyen kezdtem.

– Gondolom, az édesapád volt az, aki futballistát faragott belőled…
– Igen, ő is kapus volt, tőle tanultam meg védeni, de ő nem vitte sokra, hiszen csak az 5. ligában játszott, habár volt esélye, hogy fennebb kerüljön, de a szülei nem engedték. Ő volt az, aki befolyásolt engem, hogy labdarúgó legyek, a szüleim mindig mindenben támogattak. Amúgy engem minden poszton kipróbáltak, védő és csatár is voltam, ahová tettek, ott játsztam.

– Ha netán az edző csatársorba küldene téged, hogyan teljesítenél?
– Biztos vagyok benne, hogy nem vallanék szégyent!

– Hogyan kerültél az ASA-hoz?
– A Zágon vezetősége akart egy meccset játszani az ASA-val itt, Marosvásárhelyen, de a helyi csapat vezetősége nem egyezett bele, mivel szezonvég volt. Akkor Borbély Csaba (ex. Craiovai U, Astra, FTC, Gloria, Oțelul- szerk. megj.), a zágoniak volt edzője beszélt végül az ASA vezetőségével, és eljöttem három napra próbára, majd itt ragadtam. Először a zágoniak horribilis összeget kértek értem, de idővel kiegyezett a két klub.

– Gondolom, hogy összehasonlíthatóak az itteni feltételek egy alacsonyabb osztályban lévő együttesével…
– Itt kiváló körülmények vannak, meg is jött az életkedvem.

– Hogyan sikerült a bemutatkozó mérkőzésed az ASA-színeiben?
– A 2. ligában egy 4-0-ra megnyert hazai találkozón mutatkoztam be az ASA-színeiben. Nagyon jól ment a játék, akkor még Sabău volt az edző, de a következő héten érthetetlen módon kikerültem a kezdőcsapatból. Majd egy esztendőre Râmnicu Vâlceara kerültem kölcsönjátékosként, ami tapasztalatszerzésre kiváló alkalom volt.

– Hogyan éled végig a mérkőzéseket a kispadon?
– Nehéz a pálya széléről nézni a társakat, nagyon beleélem magam a játékba.

– Hogyan alkalmazkodtál az emelt szinthez, hiszen nyilván magasabbak a követelmények itt, mint korábban a 3. osztályban?
– A felkészülést megszoktam, olyan komolyan készülök, mint bármelyik csapattársam. Örvendek, hogy olyan játékosok között élek, akiktől sokat tanulok, bár nehéz őket kiszorítani a kezdőcsapatból, hiszen óriási tapasztalattal rendelkeznek. A kapustársaim, a kapusedzőnk mindent elmagyaráz, ha hibázok, újra csináljuk. Fontos számomra, hogy fejlődhetek.

– Megszoktad Marosvásárhelyt?
– Nagyon tetszik, hiszen szép város, megszoktam, szeretem itt. Idővel nem kizárt, hogy itt telepedek le, persze addig szeretnék még éveket itt játszani. Amúgy havonta járok haza Zabolára, jó otthon feltöltődni a családi és baráti környezetben.

– Amikor nem futballozol, nincsenek edzéseid sem, mi az elfoglaltságod?
– A barátnőmmel meg a barátaimmal töltöm az időt. Sokat pihenek, figyelemmel követem az európai labdarúgó-bajnokságok mérkőzéseit a televízióban. Amúgy csendes, higgadt típus vagyok, mindig igyekszem korrekt lenni mindenkivel.

– Ki a kedvenc kapusod, példaképed? Hát a kedvenc csapatod?
– Real Madrid és Manchester United szurkoló vagyok, a kedvenc hálóőröm David De Gea.

– Hogyan látod a jövődet a labdarúgásban?
– Egyelőre nem gondolok a jövőre, szeretnék mielőbb bemutatkozni az 1. ligában. Aztán, hogy idővel mi lesz, azt csak a Fennvaló tudja…

Share Button
Ennyien olvasták: 697

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.