Központ
2019. június 16. vasárnap, Jusztin

Vass Ádám szereti az erdélyi szurkolóit

Czimbalmos Ferenc-Attila augusztus 31, 2017 Sport

A magyarországi labdarúgó 2. liga augusztus 13-ai 3. fordulójának egyik legérdekesebb mérkőzésén a helyi Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt. az MTK Budapestet fogadta. A találkozó után a Kolozsvári CFR egykori kiváló labdarúgójával, az MTK jelenlegi középpályásával, Vass Ádámmal beszélgettem.

Az élvonalba szeretne feljutni az MTK-val

– Vass Ádám jelenleg az MTK egyik meghatározó játékosa, akár csapattársa, Torghelle Sándor. Az MTK éppen az egyik bajnokesélyes Békéscsaba 1912 Előre otthonában rabolt pontot. Milyen volt az összecsapás?
– Az első félidőt elég kiegyenlítettnek láttam, hiszen mindkét együttesnek voltak gólhelyzetei, a második játékrészben mintegy 30 percen keresztül már mi uraltuk a játékot. Én úgy gondolom, hogy egy igazságos gólnélküli döntetlen született ezen a találkozón.

– Jelenleg az MTK a dobogós helyezésen áll. A cél a feljutás?
– Abszolút! Az a célunk, hogy bajnokként jussunk vissza az élvonalba.

A kolozsvári szurkolók szeretetét érezte

– A 2012–2013-as évadban a Kolozsvári CFR játékosa volt, azaz a román élvonalban focizott. Hogyan emlékszik vissza arra az időszakra?
– Sajnos azon időszak a labdarúgói pályafutásom legbalszerencsésebb éve volt, hiszen egy Rapid elleni találkozón lábfejcsonttörést szenvedtem, ezért is nagyon bántott és fájt nekem, hogy nem tudtam többet nyújtani a CFR színeiben, sőt a Bajnokok Ligája csoportkörében sem tudtam játszani, csak a BL-selejtezőkön.

– A 15 találkozón mutatott játéka alapján az erdélyi szurkolók kedvenc játékosa volt. Ezt lehetett érezni?
– Mindenképpen! Azt a szeretetet, amit ott a szurkolóktól és a magyar emberektől kaptam, soha nem fogom elfelejteni, ezért a mai napig hálás vagyok nekik. Bárhol fociztam, jól éreztem magam, de Kolozsvár és a CFR a mai napig a szívem csücske maradt, ezért is mindent köszönök, amit Kolozsvártól, a csapattól és az ottani emberektől kaptam.

– Azon időszakban kialakultak baráti kapcsolatai is, amiket a lehetőségeknek megfelelően ápol? Azóta járt még Kolozsváron, Erdélyben?
– Persze, ápolok. Sajnos, azóta arra még nem jártam, de mindenképpen vissza fogok térni, hiszen egy csodálatos évet töltöttem el ott, a sérülésem ellenére.

Vass trikóját a Központ sportszerkesztőjen keresztül egy CFR-és Vass Adám rajongónak küldte

Rajzol, fest és hódol a tetoválásoknak

– Többször hangoztatta interjúi alkalmával, hogy szabad idejében nagy előszeretettel rajzol koponyákat, halálfejeket, innen is ihletődik az egyik hobbija, a tetoválás. Ebből erőt merít?
– Nagyon szeretek rajzolni, főleg koponyákat, de szívesen festek is, ebből kifolyólag a tetoválásokat is nagyon szeretem. Ez a hobbim kikapcsol, ezért szabadidőmben ennek is hódolok.

– Azt is említette, nincs kizárva, hogy idővel ezen a pályán is kipróbálja magát. Ez még érvényes?
– Igen, idővel szeretném e téren is kipróbálni magam, majd eldől, hogy lesz hozzá tehetségem, vagy sem.

– Hány tetoválás borítja a testét?
– Mintegy 30-40 körül, de nem is tudom pontosan. Amelyik rajz megtetszik nekem, azt magamra tetováltatom…

– Visszatérve a futballra, mik a jövőbeli tervei a labdarúgással kapcsolatosan?
– A legközelebbi tervem az, hogy az MTK-val a Mercantil Bank Liga bajnokai lehessünk, és felkerüljünk az OTP Bank Ligába, vagyis az élvonalba, ezért is szeretnék az MTK-nál maradni, tovább játszani, és ott befejezni a labdarúgói karrierem. Úgy gondolom, hogy nagyon jó közösségbe kerültem, szeretek itt futballozni. Mindamellett, hogy a tavaly kiestünk az élvonalból, összetartó csapatot alkotunk, és nagyon bízunk abban, hogy visszakerülünk az OTP Bank Ligába.

– Mit üzen az erdélyi szurkolóinak?
– Azt, hogy szeretem őket!

Share Button
Ennyien olvasták: 869

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.