Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Viharfelhők az ASA felett?

Czimbalmos Ferenc-Attila július 9, 2015 Sport

bus asa

Nehéz helyzetbe került a Marosvásárhelyi ASA labdarúgócsapata a bajnoki rajt előtt, mivel az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) zárolta a futballcsapat számláit, amely így fizetésképtelenné vált.

Az együttes vezetősége ezúttal tájékoztatta a játékosokat és a technikai csapatot, hogy a klub székhelyén a 2014–2015-ös időszakban tartott ellenőrzések eredményeként időlegesen zárolták az egyesület számláit. Az intézkedést bíróságon fellebbezték, s ezután kerül sor a klub kérelmének elbírálására. Ilyen körülmények között, az egyesület vezetősége újragondolja az egész csapat jövőbeni stratégiáját, de elsőbbséget élvez a labdarúgókkal és a szerződéses személyzettel szembeni elmaradások kifizetése. Ugyanakkor az ASA vezetősége teljes átláthatóságot és együttműködést kezdeményez az eset mielőbbi tisztázása érdekében. Mivel azonban a jogi eljárások folyamatban vannak, jelen pillanatban semmiféle adattal vagy információval nem szolgálhatnak.

Ugyanakkor a klub vezetősége biztosít mindenkit afelől, hogy teljes mértékben együttműködik az ügy mihamarabbi tisztázása végett.

A kialakult helyzet az együttes nemrég létrehozott új játékoskeretét is komolyan érinti. Egyes információk szerint néhány labdarúgó elégedetlen volt az új feltételekkel (havonta a fizetésük 30 százalékát kapnák meg, a többit a bajnokság végén fizetnék ki) felbontotta szerződését és távozott a klubtól (Vasile Maftei, az újonc Voluntari-al írt alá, Nicolița, Brandan, M. Constantin, David Torres, Claudiu Voiculeț is elhagyni készül az ASA-t). Bogdan Mara, az ASA elnöke a prosport.ro-nak úgy nyilatkozott, hogy majdnem mindenki megértette a jelenlegi nehéz helyzetet, elmondása szerint a keret 90 százaléka megmarad.

Amennyiben a bíróság nem a vásárhelyi klub javára dönt, nagy változásokra lehet számítani a csapatnál, ráadásul Dan Petrescu vezetőedző is egy kínai első ligás együtteshez szerződne a Szuperkupa-mérkőzés után (az élvonalbeli 6. helyezett Jiangsu Guoxin Sainty csapathoz) ahol tízszeresét keresné meg, mint az ASA-nál. Helyébe Miriuța és Falub a legesélyesebb.

A fejleményekre következő lapszámunkban visszatérünk.

Share Button
Ennyien olvasták: 850

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.