Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Vízilabda Románia-Kupa. Első ízben írták ki a tornát a nők részére

Központ szeptember 27, 2012 Sport

Vízilabda Románia-Kupa. Első ízben írták ki a tornát a nők részére

polo

A víkendtelepi olimpiai méretű medencében rendezték meg szeptember 21-22-én az első női vízilabda Románia-Kupát. A szervezők a Torpi Marosvásárhely, a Polgármesteri Hivatal, valamint a Román Vízilabda-Szövetség volt. Az eseményen három csapat indult, amelyek megmérették már magukat az első nemzeti bajnokságban, azaz a Brenntag Bukarest, a Körös Nagyvárad és a Torpi Marosvásárhely. Akárcsak az idei nemzeti bajnokságban, a Románia-Kupában is aranyérmes lett a nagyváradi csapat, a marosvásárhelyiek szerezték meg az ezüstérmet, míg a bukaresti csapat a bronzérmet tudhatja magáénak.

A pénteken, szeptember 21-én lejátszott mérkőzés ezúttal is teljesen nyitott volt, a váradiak egyetlen góllal nyertek, a végeredmény apróságokon múlt. A találkozót Crișul 11-10 (4-2, 2-3, 3-3, 2-2) arányban nyerte, de látszott a marosvásárhelyi lányok játékán a rohamos fejlődés, a bajnokságban lejátszott utolsó egymás elleni mérkőzés óta. Ha akkor még kisebb taktikai káosz uralkodott a medencében, a mostani mérkőzésen már fegyelmezetten vízilabdáztak a lányok.

A gólkirályi címet Tecar Carmen (Torpi) szerezte meg, a legjobb kapus Lukits Adrienn (Torpi) lett, míg a legtechnikásabb, legjobb játékosként a szervezők Szeghalmi Krisztinát (Torpi) és Ana Neamtut (Brenntag) díjazták.


A férfiak is medencébe szálltak

A mérkőzéseken nemcsak a lányok, de a fiúk is medencébe szálltak, szintén a Románia-Kupáért harcolva. Az országból hat csapat érkezett erre a tornára: a CSM Digi Nagyvárad, a Dinamo Bukarest, a Steaua Bukarest, a Körös Nagyvárad, az AMEFA Arad és a Poli Kolozsvár. Végül az első helyezett, ahogyan az várható volt, a CSM Digi Nagyvárad lett, amely az utolsó, sorsdöntő mérkőzésen 8-7 ( 3-1, 0-1, 2-2, 3-3) arányban diadalmaskodott a Dinamo ellen.

A rendezvény végén, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal részéről, Claudiu Maior tanácsos érmekkel, díszoklevelekkel díjazta a helyi vízilabda hajdani kiváló képviselőit (1970 előtt születettek), akik egy barátságos mérkőzés erejéig még medencébe is szálltak.

A díjazottak között volt id. Fülöp Ferenc, Tóth Ferenc (mindkettő sportmesteri cím birtokosa), Soós Árpád, Ganea Viorel, Sós Árpád, Tánczos János, Kádár János, Harai István, dr. Benedek Imre, ifj. Fülöp Ferenc, Veress Imre, Szabó Csaba, Şargu Naum, Bartalis Károly, Păltineanu Răzvan, Peteley Attila és Fülöp Csaba.

A rendezők ezúttal is köszönik a támogatóknak – Bioeel, Multinvest, Autoprof, Elmed, Sonnentor –, meg a média partnereknek az önzetlen segítséget.

Fülöp Tamás edző:

Sajnos, megint csak másodikak lettünk, akár a bajnokságban, habár jól játszottunk a nagyváradiak ellen, négyszer is sikerült egyenlítenünk, de végül 11-10 arányban, egy góllal kaptunk ki. A győztesek játékán meglátszott a három-négy év tapasztalata, ami végül döntőnek bizonyult. Az is számított, hogy a mi csapatunk játékosainak zöme 13 éves, náluk meg vízbe szálltak 17-18 éves, tapasztaltabb játékosok is. Örvendetes, hogy szemmel láthatóan sokat fejlődtünk, nemcsak fizikailag és technikailag, hanem taktikailag is jobbak vagyunk, mint az utolsó, nagyvárad elleni meccs alkalmával. Gondolom, hogy pszichológiailag is hatnunk kell lányainkra az eredményesebb játék érdekében.


Share Button
Ennyien olvasták: 605

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.