Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

Wimbledonban megtilthatják a játékosok melltartóviselését

Központ június 29, 2015 Sport

Annyira szigorúak az angliai tenisztorna öltözködési szabályai, hogy ha színes egy játékos melltartója, inkább levetetik vele, csak nehogy sérüljön a szervezők „fehér mániája”.

Serena Williams of the United States returns to Sabine Lisicki of Germany during a Women's singles match at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Monday, July 1, 2013. (AP Photo/Alastair Grant)

Serena Williams of the United States returns to Sabine Lisicki of Germany during a Women’s singles match at the All England Lawn Tennis Championships in Wimbledon, London, Monday, July 1, 2013. (AP Photo/Alastair Grant)

Hétfőn kezdődik a tenisztörténelem egyik legnagyobb múltú viadala, a wimbledoni verseny, ahol szigorú öltözködési szabályokat kell betartaniuk a játékosoknak. Tavaly ez nem mindenkinek sikerült, és ez számos kellemetlen eseményt hozott magával

A teniszezők csak fehér ruhában játszhatnak, de az sem mindegy, hogy mit viselnek alatta. A múlt évben többen színes melltartót viseltek, ezeket vagy lecseréltették velük, vagy arra kötelezték őket, hogy melltartó nélkül játszanak. A korábbi wimbledoni bajnok, Pat Cash szerint nevetségessé vált a torna fehér dresszkódja – írta a Mirror. A rendezők egyébként a férfiakat sem kímélik. Egy férfi játékost behívtak, mert az alsója átütött a nadrágján. Azt mondták, nem viselhet sötét alsót.

Wimledonban mindig nagy figyelmet fordítottak a tradíciókra és a szabályokra. A torna szóvivője azzal védekezett, hogy levélben előre értesítik a teniszezőket a szabályok pontos betartásáról: „Mindig felhívjuk a figyelmüket, hogy csak fehér ruhát viselhetnek.” A sapkáknak, fejpántoknak, kendőknek, csuklószorítóknak, zokniknak és a cipőknek teljesen fehéreknek kell lenniük, maximum egy centiméternyi, egyéb színű díszítő csíkot engedélyeznek.

Forrás: ripost.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 461

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.