Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

A Bayern szedte szét a dortmundi sikercsapatot

Szentgyörgyi László február 20, 2015 Tizenegyes

Köztudott: világszerte a leghíresebb, legnépszerűbb, anyagilag is legjobban álló német klub a Bayern München. A bajorokkal nehéz felvenni a versenyt, ők azt is megengedhetik maguknak, hogy mások által elképzelhetetlennek tűnő összegeket is kifizessenek egy-egy játékos leigazolásáért. Ők megengedhetik maguknak mindenből a legjobbat. Népszerűségben, játéktudásban a Borussia Dortmund volt az egyetlen klub, amely megközelítette őket.

Borussia-Dortmund-Wallpaper-12

„Erős fenyegetést jelentettünk a Bayernre, már csak azért is, mert a felmérések alapján mi számítunk a legszimpatikusabb Bundesliga-csapatnak. A felmérések azt mutatták ki, hogy nem osztjuk meg olyan erősen az embereket, mint a rekordbajnok. Ezt a Bayern szakértői is kielemezték” – nyilatkozta nemrég Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

Watzke egyenesen azzal vádolja a Bayern vezetőit, hogy tudatos stratégiát követve, a kulcsjátékosok szerződtetésével nem másra törekedtek, mint a potenciális vetélytárs, a bajorok hegemóniáját veszélyeztető Borussia “elpusztítására”.  Köztudott, az idei bajnoki idény előtt szerezték meg Mario Götze és Robert Lewandowski aláírását, de a dortmundi klubvezető elmondta, tudomása szerint más focistákat is megkörmnyékeztek a bajorok.

Arról viszont nem szólt, hogy a két említett focistáért bezsebelt 60 millió eurót mire fordították.

Share Button
Ennyien olvasták: 913

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.