Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

A vásárhelyi nagy csapat

Szentgyörgyi László február 12, 2015 Tizenegyes

Volt Vásárhelynek – igen, akkoriban a magáénak tekintette az egész város, sőt annak vonzáskörzete – a hetvenes évek első felében egy igazi nagy csapata. Az idősebbek emlékeznek még az ASA akkori diadalmenetére, a zsúfolásig telt – a 10-12 ezres nézőszámok megszokottak voltak – lelátókra. S a csapat által produkált színvonalas, eredményes focira.

1006024_1380546692171441_1723575391_n

Az akkori ASA egyenrangú ellenfele volt a rendszer kedvezményezettjeinek számító Dinamo-nak, Steaua-nak. Nágel-Gligore, Kiss, Ispir, Czakó-Varodi, Nagy, Bölöni, Hajnal-Fazakas, Mureşan, s mellettük Sólyom, Szöllősi, Tóth, Unchiaş, Onuţan, Both, Gáll, Kanyaró, Pîslaru – hogy csak a legjobbakat említsem. A siker legfőbb kovácsának egyértelműen Boné Tibor vezetőedzőt kell tekintenünk, aki a kor hatalmasai és a focisták körében élvezett tekintélyével meghatározója volt az akkori fociéletnek. És ne feledkezzünk meg a mester segítőiről: Bay Györgyről, Brassai Istvánról és Ördögh Attiláról sem.

A csapatot zömében vásárhelyi vagy környékbeli játékosok alkották, a két-három messziről igazolt focista is kiválóan beilleszkedett.

Mi volt a titka az akkori sikereknek? Hát az, hogy a klubvezetés, a szakmai irányítás és a csapat remekül kiegészítette egymást, kiválóan végezte ki-ki a maga helyén a dolgát. A vezetők megteremtették az eredményes munka feltételeit, a mester felkészítette a csapatot, a futballisták pedig fociztak – ahogyan senki sem utánuk.

Share Button
Ennyien olvasták: 627

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.