Tizenegyes

BL: Nehéz helyzetben az ágyúsok

(Arsenal–Monaco 1-3; Leverkusen–Atlético Madrid 1-0)

Szinte megoldhatatlannak tűnő feladat elé került az Arsenal, miután tegnap este kétgólos hátrányba került a Monacoval szemben. Lendületesen kezdtek az ágyúsok, a vendégek alig jutottak labdához, de első kapura tartó lövésükkel meg is szerezték a vezetést. A második szintén bement, ezzel utólérhetetlen rekordot állítottak be: a BL-ben az utolsó hat kapura tartó lövésükből ugyanannyi gól született.

21-45-arsenal-monaco-leverkusen-atletico-madrid-fanii-asteapta-inca-o-seara-nebuna-in-champions-league_size6

„Sajnos nem gondolkodtunk racionálisan a gyepen, nagyobb volt a szív hatalma az ész erejénél, ezért kaptuk a harmadik gólt. Mentálisan nem voltunk elég erősek, és ennek megittuk a levét. Az első 20 percben megnyerhettük volna a mérkőzést, ám a Monaco sokkal erősebb volt fejben. Mi kihagytuk ziccereinket – nézzék csak meg, hány helyzetet puskáztunk el ma este –, ezt ezen a szinten egyszerűen nem lehet megtenni… Hogy mi volt rossz csapatom mai játékában? Tulajdonképpen egy kicsit minden. Szörnyű ez az éjszaka, de gratulálok a Monacónak, remekül védekezett és kontrázott. Nekünk semmi sem sikerült” – kesergett az Arsenal  francia mestere, Arsene Wenger a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A másik meccsen a győzelmet jobban akaró Leverkusen 1-0-ra legyőzte az Atletico Madridot, ezáltal a továbbjutás esélyesévé lépett elő.

„Furcsa meccset láttunk, egyik csapatnak sem volt sok helyzete. A szabad labdákat általában ők szerezték meg, gratulálnunk kell nekik. A mérkőzés alakulását, a két korai, kényszerű cserénket tekintve örülhetünk, hogy csak egy nullra kaptunk ki. Rosszabb is lehetett volna” – nyilatkozta Diego Simeone.

„Nagyon elégedett vagyok az 1–0-s győzelemmel, itt a lehetőség a továbbjutásra. A csapat kiválóan teljesített, rendkívül éretten futballozott, teljesen megérdemelt győztesként hagytuk el ma a játékteret” – hangzott a leverkuseni tréner Roger Schmidt értékelése.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.