Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

„Elgépiesedett, embertelen lett a Real!”

Szentgyörgyi László február 11, 2015 Tizenegyes

Kemény kritikával illette a mai Real Madridot egykori kiválósága. Ricardo Gallego (sz. 1959-ben) 1980-1989 között játszott a Realban, 42-szer a spanyol válogatottban (két vb-n és két Eb-n is szerepelt), majd sportveszetőként szolgálta a klubot.

real-madrid-logo-wallpaper

„Korábban a Real Madrid egy humánus klub volt. Mindenki segítette a másik munkáját, mindenki ismert mindenkit. (…) Ma már teljesen más a helyzet, a Real egy valóságos robottá devalválódott. Elgépiesedett. Ez a Real Madrid teljesen más. Ennek a klubnak már semmi köze ahhoz, ami tizenöt-húsz évvel ezelőtt volt. (…) A média, a gazdaság pressziója, a határok megnyitása teljesen embertelenné tette a Real Madridot” – hasonlította össze a jelenlegi helyzetet a korábbiakkal.

Nos, hajlok arra, hogy igazat adjak Gallego-nak, a globalizmus, az eredménynek, a pénz könyörtelen, gátlástalan hajhászása elembertelenítette, tönkretette a mai futballt.

A világ mai élcsapatait elnézve alig-alig találunk köztük mutatóba egy-egy őshonosnak számító labdarúgót. Talán érdemes lenne újra korlátozni az egy csapatban használható idegenlégiósok számát.

Share Button
Ennyien olvasták: 780

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.