Központ
2020. augusztus 09. vasárnap, Emőd

„Hé, hát férfiak vagyunk, vagy mi a szösz!”

Szentgyörgyi László február 9, 2015 Tizenegyes

A foci világából

(Mainz –Hertha BSC 0-2)

Dárdai Pál

Győzelemmel kezdett a Hertha kispadján Dárdai Pál, a magyar szövetségi kapitány, aki az elmúlt hét közepén vette át a kieső helyre visszacsúszott nyugat-berlinieket. „Ha valaki megmentheti a Herthát, az a szenvedélyes magyar edző” – írta a bild.de. Dárdai 1997–2011 között volt a Hertha játékosa, ez idő alatt valósággal kiszoríthatatlanná vált a középpályáról. Ő játszotta a legtöbb élvonalbeli meccset (286-ot) a Herthában, amivel a klub és a szurolók kedvencévé, ikonjává vált. Dárdai megbízatása fél évre, a bajnokság végéig szól, ha sikerül benmaradni, meghosszabbítható.

A Bundesliga 20. fordulójában a Hertha idegenben 2–0-ra nyert a Mainz ellen. Mindkét csapat tíz-tíz emberrel fejezte be a találkozót. Az agresszív, biztonságos védekezésre és kontrákra épített játékstílus eredményesnek bizonyult, négy nyeretlem meccs után megszerezték a győzelmet, s elkerültek a kieső helyről.

„Nem vagyok varázsló, legfeljebb a fiúk mentalitásán tudtam változtatni egy kicsit” – nyilatkozta a mérkőzés végén Dárdai.

Jelenleg Dárdai az egyetlen magyar mester, aki az élvonalba tartozó európai fociligák valamelyikéhez tartozó csapatnál dolgozik.

Share Button
Ennyien olvasták: 706

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.