Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Kínkeservesen kiharcolt győzelem

Szentgyörgyi László március 1, 2015 Tizenegyes

(Manchester United–Sunderland 2-0)

A szombati tévés közvetítések közül a Manchester United–Sunderland meccs ígérkezett a legérdekesebbnek. A Premier League 27. fordulójában az Old Traffordban szokásos telt ház előtt a hazai csapat 2–0-ra ugyan legyőzte a kieső zónában gyötrődő Sunderlandet, de egyáltalán nem volt meggyőző a játéka.

rooney

A mérkőzést a vendégek kezdték veszélyesebben, gólhelyzetet ugyan nem sikerült teremteniük, de kétszer is kapuralövésig jutottak. Az első félidőben az MU legnagyobb helyzete egy kapufa volt: Young lövésébe az egykori manchesteri védő, John O’ Shea úgy lépett bele, hogy a labda a keresztlécre pattant.

A második játékrészben aztán eldőlt a mérkőzés sorsa. A 65. percben O’Shea a kapu torkában lerántotta Radamel Falcaót, mire a játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, s felmutatta a piros lapot is. Csakhogy nem a vétkes O’ Shea-nek, hanem a másik volt manchesteri védőnek, Brown-nak. A sunderlandiek hiába próbálták meggyőzni a játékvezetőt, az hajthatatlan maradt, Brown mehetett az öltözőbe. A büntetőt Wayne Rooney értékesítette, így nyolc bajnoki mérkőzés után – ez negatív csúcs a hazai 10-es karrierjében – ismét gólt szerzett. Innentől kezdve már nem volt kérdéses, ki nyeri a meccset, legfennebb az, mekkora különbséggel. A vége felé Rooney még befejelt egy kipattanót, s esett ugyan egy harmadik találat is, de azt a játékvezető les címén nem adta meg.

A United győzelmével felkerült a 3. helyre, megelőzve a vasárnap pályára lépő Arsenalt.

Share Button
Ennyien olvasták: 661

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.