Központ
2017. december 14. csütörtök, Szilárda
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű

Kínkeservesen kiharcolt győzelem

Szentgyörgyi László március 1, 2015 Tizenegyes

(Manchester United–Sunderland 2-0)

A szombati tévés közvetítések közül a Manchester United–Sunderland meccs ígérkezett a legérdekesebbnek. A Premier League 27. fordulójában az Old Traffordban szokásos telt ház előtt a hazai csapat 2–0-ra ugyan legyőzte a kieső zónában gyötrődő Sunderlandet, de egyáltalán nem volt meggyőző a játéka.

rooney

A mérkőzést a vendégek kezdték veszélyesebben, gólhelyzetet ugyan nem sikerült teremteniük, de kétszer is kapuralövésig jutottak. Az első félidőben az MU legnagyobb helyzete egy kapufa volt: Young lövésébe az egykori manchesteri védő, John O’ Shea úgy lépett bele, hogy a labda a keresztlécre pattant.

A második játékrészben aztán eldőlt a mérkőzés sorsa. A 65. percben O’Shea a kapu torkában lerántotta Radamel Falcaót, mire a játékvezető habozás nélkül tizenegyest ítélt, s felmutatta a piros lapot is. Csakhogy nem a vétkes O’ Shea-nek, hanem a másik volt manchesteri védőnek, Brown-nak. A sunderlandiek hiába próbálták meggyőzni a játékvezetőt, az hajthatatlan maradt, Brown mehetett az öltözőbe. A büntetőt Wayne Rooney értékesítette, így nyolc bajnoki mérkőzés után – ez negatív csúcs a hazai 10-es karrierjében – ismét gólt szerzett. Innentől kezdve már nem volt kérdéses, ki nyeri a meccset, legfennebb az, mekkora különbséggel. A vége felé Rooney még befejelt egy kipattanót, s esett ugyan egy harmadik találat is, de azt a játékvezető les címén nem adta meg.

A United győzelmével felkerült a 3. helyre, megelőzve a vasárnap pályára lépő Arsenalt.

Share Button
Ennyien olvasták: 315

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.