Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

Kupa-kedd: már csak az eredmény számít?

Központ február 18, 2015 Tizenegyes

(PSG–Chelsea 1-1; Donyeck –Bayern 0-0)

Nyilván hülyén hangzik a kérdés, és teljesen fölöslegesen: persze, hogy az eredmény a legfontosabb. Ezen a szinten már mindenki igyekszik a maximálisat kihozni magából, csapatából, a látvány már csak ráadás. Igaz, többnyire lenyűgöző.

imahe-match-logo-psg-chelsea

Tegnap ez utóbbi mintha hiányzott volna. A PSG–Chelsea összecsapáson Mourinho pragmatikus célfutballja érvényesült, Fabregasék éppen annyit adtak ki magukból, ami a döntetlenhez elégségesnek bizonyult. Ezzel a londoni visszavágó fő esélyeseivé léptek elő. Dehát a PSG-ben benne rejlik a meglepetés, bár csapatként, azaz egységként nem tűnnek olyan félelmeteseknek, olyan egyéniségek alkotják a csapatot – Ibrahomovicra és Cavanira gondolok elsősorban –, akik egy-egy villanással képesek eldönteni egy mérkőzés sorsát.

A másik keddi mérkőzésen a Sahtar Donyeck gól nélküli döntetlent játszott a Bayern Münchennel Lembergben. Az első húsz perc alatt felbillenni látszott a pálya, a bajorok irányítottak, Lucescu csapata pedig körömszakadtáig védekezett, aztán  kiegyenlítődött a játék. A második félidő derekán, Xabi Alonsó kiállítása után, emberelőnybe került az ukrán csapat, ennek ellenére végig úgy tűnt, a Bayern áll közelebb a gólrúgáshoz. Végül maradt a  döntetlen. A papírforma szerint a Bayern az egyértelmű esélyes a továbbjutásra, a visszavágón nem érheti meglepetés.

Share Button
Ennyien olvasták: 474

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.