Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Leszakadóban a City

Központ március 2, 2015 Tizenegyes

(Liverpool–Manchester City 2–1)

A Premier League 27. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Liverpool bombagólokkal nyert a második helyezett Manchester City ellen.

Manchester-City-FC-Wallpaper-9

A vendégeknek létfontosságú volt a győzelem, hisz ötpontos hátrányukat kellene ledolgozniuk a listavezető Chelsea-vel szemben. Pellegrini mester tanítványai elég gyenge teljesítményt nyújtottak, a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyertek a “vörös ördögök”.

Öldöklő iramban játszottak a csapatok, már a meccs elején megzavarta ellenfelét a Liverpool, a 11. percben Henderson a 16-oson kivőlről ritkán látható nagy gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. A gól után a vendégek átvették az irányítást, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, sőt a hazaiak előtt kínálkoztak a nagyobb lehetőségek.

A 25. percben váratlanul egyenlített a City,  Agüero mesteri módon találta meg a tizenegyespont környékén bemozduló Dzeko-t, aki 9 méterről belőtte.

A második játékrészben folytatódott a kíméletlen, de angolosan sportszerű küzdelem. Liverpool támadott többet, a vendégek kivárásra játszottak.

Agüero tette ezért a legtöbbet, de így sem jutott sok lehetőség a Citynek. Aztán ahogy az lenni szokott, a szorgalmas hazaiak újra megszerezték a vezetést,  ezáltal a győzelmet jelentő gólt is. A 75. percben a hangyaszorgalommal dolgozó hazaika Coutinho révén csavartak a tizenhatos sarkából a bal felsőbe.

Az utolsó negyedórában nagy erővel támadott a City, de nem sikerült egyenlítenie.  Az eredménynek a Chelsea örülhetett, hiszen megmaradt az előnye, sőt egy meccsel kevesebbet is játszott.

Share Button
Ennyien olvasták: 977

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.