Központ
2017. december 13. szerda, Luca, Otília
Eső
Ma
Eső
Borús
Holnap
Borús
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű

Újabb könyv az Aranycsapatról

Szentgyörgyi László február 10, 2015 Tizenegyes

Buzánszky Jenő születésének kilencvenedik évfordulójára kerül a boltokba a legendás magyar Aranycsapat tárgyi emlékeit különleges, újszerű módon feldolgozó Kincseskönyv – adja hírül a sportgéza.hu portál. A számos relikviát – fotókat, belépőjegyeket, műsorfüzeteket, képeslapokat, autogramkártyákat – tartalmazó könyv a Twister Media kiadásában jelenik meg.

Aranycsapat

Az Aranycsapat: az 1950-től 1956-ig együtt játszó, és 1954 júliusáig veretlen magyar labdarúgó válogatott. A legendás felállásban – Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Hidegkuti, Bozsik, Zakariás, Budai II, Kocsis, Puskás, Czibor – négyszer lépett pályára, köztük az angolok elleni 6:3-as meccsen is. Ebben a periódusban hivatalos válogatott meccsen mások mellett játszottak még: Börzsei, Csordás, Dalnoki, Egresi, Fenyvesi, Gellér, Henni, Kárpáti, Keszthelyi, Palotás, Szojka, Szusza, Tichy is.

A magyar csapat sikerének titika, hogy Sebes Gusztáv szövetségi kapitány forradalmasította az akkori focit, olyan játékrendben küldte pályára a csapatot, amely évtizedekig mintául szolgált: a fedezet Zakariást visszavonta a védelembe, a középcsatár Hidegkutit pedig a középpályára, ágy az akkor szokásos 3-2-5 helyett a 4-2-4, avagy a manpság használt változat szerint 4-4-2-es hadrendet alkalmazva megvalósították a totális futballt.

Share Button
Ennyien olvasták: 473

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.