Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

A bizalmatlanok megnyerése lehet a siker titka

Központ augusztus 4, 2011 Egyéb kategória

A bizalmatlanok megnyerése
lehet a siker titka
felmeres

 Korábbi ígéretünkhöz híven közöljük a megbízásunkból a Metro-Polls által július 21-28. között végzett közvéleménykutatás magyar szempontból általunk leglényegesebbnek vélt adatait. A felmérés során 702 személyt kérdeztek meg, a megbecsült hibalehetőség plusz-mínusz 3,8 százalék. A felmérés adatainak elemzésére még visszatérünk.

Igen érdekes a vásárhelyi magyar politikusok iránt érzett bizalomra vonatkozó rész. A megkérdezettek 46 százaléka egyetlen politikusban sem bízik, 22 százalékuk pedig nem tud egyetlen személyt sem megnevezni, akiben megbízna. Ez összesen 68 százalék, azaz a megkérdezettek közel háromnegyede nem bízik egyetlen vásárhelyi magyar politikusban sem a felsoroltak közül.

A felmérésben szereplő magyar politikusok ismertségi fokából az a következtetés vonható le, hogy mind az EMNT által támogatott Vass Levente, mind az RMDSZ által esetleges jelöltként emlegetett Dávid Csaba mondhatni ismeretlennek számít a vásárhelyi lakosság körében.  

A vásárhelyi potenciális polgármesterjelöltekre adandó voksok arányából az tűnik ki, hogy a helyi politikai erők által eddig esetleges jelöltként megnevezett személyek egyike sem élvezi a helyi magyarság egyértelmű támogatottságát. Ezzel szemben a jelöltségükről eddig még nem nyilatkozó Frunda György, Benedek Imre és az indulási szándékát már jelző Csegzi Sándor áll az első három helyen. Mindebből a magunk számára azt a következtetést vontuk le, hogy talán még nem késő újabb, a választópolgárok által a felsoroltaknál elfogadottabb – és ami a legfontosabb: esélyesebb! – jelölt, jelöltek felkutatására fordítani az időt.


Share Button
Ennyien olvasták: 247

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.