Tatar_Bela
Egyéb

A közeljövőben elképzelhető az európai kupaszereplés

A közeljövőben elképzelhető az európai kupaszereplés

 Tatar_BelaInterjú Tatár Bélával, a FCM A-osztályos labdarúgócsapata igazgatótanácsának elnökével, aki az utolsó hazai, kolozsvári Universitatea elleni bajnoki mérkőzés előtt válaszolt a Központ kérdéseire a csapat szereplésével kapcsolatosan.

 – Elnök úr, sokak számára meglepően sikeres szezont zár a FCM. Ön egyike volt azon optimista embereknek, aki már az első évadtól kezdve biztos volt a bentmaradásban, mi több, a bajnokság első tíz csapata közt látta az együttest. Hogyan értékeli ezt az időszakot?

 – Így van. Mint minden kezdet, nagyon nehéz volt. Nehéz volt már a C-osztályban, aztán a B-ben is, utólag az első osztályban is. Éreztük, hogy a városnak ismét szüksége van egy első ligás csapatra, és ennek érdekében mindent megtettünk. A szurkolókon kívül végig magunk mellett éreztük az önkormányzatot. Valóban, a kitűzött cél a kiesés elkerülése volt, de hittem, hittünk a vezetőséggel mind Sabău edzőben, mind a játékosokban, s abban is, hogy végül sikerül  a középmezőnyben végeznie a csapatnak. Amúgy az A-osztály egy teljesen más világ, ahol teljesen más focit játszanak a játékosok, mint az alacsonyabb osztályokban, más emberek dolgoznak az együttesek körül, másak a kapcsolatok.

– Sokak szerint az együttes nyerő kártyája először is Sabău edző volt. Meg van elégedve a vezetőség az általa kifejtett munkával?

 

– Tökéletesen, hiszen egy profi szellemben dolgozó szakemberről van szó, ezért is szándékunk vele tovább dolgozni, folytatni az elkezdett munkát. A legfontosabb, hogy bennmaradtunk az A-osztályban, megvan az együttes licence, a többi pénz és hozzáállás dolga.

 

– Kik azok a játékosok, akik ön szerint jelest alkottak a bajnokság során és kik azok, akik távozni fognak a keretből?

 – A játékosok szinte egyforma teljesítményt nyújtottak, ez még a rúgott gólokból is tükröződik, nehezen lehet kiemelni valakit a keretből, itt csapatmunkáról van szó. A vezetőedző az a személy, aki értékeli majd a játékosok idény alatti teljesítményét, majd az alapján válik el, hogy kik maradnak, és kik távoznak a csapattól.

– Ha a bajnokság végső sorrendjét tekintjük, kevés pont választja el a FCM-t az európai helyet biztosító utolsó helytől. Tatár Béla szerint idővel gondolhatnak-e erre a szinte minden hazai mérkőzésen szép számban jelen levő, mindig is a csapatot buzdító szurkolók?

 – Igen, a közeljövőben ez is elképzelhető. Gondoljunk csak arra, hogy valóban csak néhány pont a különbség, de itt sok minden közrejátszott. Jobb összpontosítással, feljebb is végezhettünk volna a tabellán.

 – Köztudott, sikerült egy igazán fontos, tapasztalt játékirányítót Vásárhelyre csábítani, a csíkszeredai illetőségű Ilyés Róbert személyében…

 – Erről csak akkor beszélek, ha már minden biztos a szerződésével kapcsolatosan.

– Megtudhatják a Központ olvasói, kik azok a labdarúgók, akiket az elnök szívesen látna a FCM színeiben focizni a következő idényben?

 – Egyelőre semmi biztosat nem mondhatok, de ígérem, egyszer majd visszatérhetünk erre a beszélgetésre….


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.