Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

A türelem kerékpárutat terem?

Központ június 2, 2011 Egyéb kategória

A türelem kerékpárutat terem?

kerekparutJúnius folyamán kezdik a kerékpárutak építését – adták hírül az önkormányzat vezetői. Jelen pillanatban a tervezők a megvalósíthatósági terv elkészítésén dolgoznak, amit a beígért pályázás követ, mely megkönnyítheti a projekt kivitelezését.


 

 


– Arra is gondoltunk már, hogy a koronkai tervvel összekössük a városba tervezett bicikliutat, sőt más községeket is bevonjunk, ám ez túl sok időt, energiát és pénzt igényelne. Előbb a városban kell véghezvigyük azt, amit oly rég eltervezünk – nyilatkozta lapunknak Csegzi Sándor alpolgármester.
 


Critical Mass vs. marosvásárhelyi rali
„Érdekes módon mind a diáknapozókat, mind a ralisokat beengedték a főtérre, míg minket, bicikliseket sokadik alkalommal kizártak onnan!” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott panaszlevélben.
A feltételezett igazságtalanságról Csegzi Sándort kérdeztük, aki elmondta lapunknak: ahhoz, hogy Marosvásárhely központjában bármiféle megmozdulásra sor kerülhessen, legfennebb 48 órával előtte kell azt kérelmezni: „Tetszik, nem tetszik, mindennek van egy rendje és aszerint kell cselekedni. A város főterén zajló események megkövetelik a rendőrség, a csendőrség és az önkormányzat együttműködését, hogy a tervezett rendezvény előtt két nappal összeüljenek és megtárgyalják azt. Sem a tavalyi, sem az idei Critical Mass szervezők nem tartották ezt be, így kénytelenek voltunk számukra megtiltani a főtéren való felvonulást” – magyarázta Csegzi, aki azt is megjegyezte, hogy az utolsó pillanatban való intézkedések arra hagynak következtetni, hogy a szervezők ily módon szeretnék magukra terelni a sajtó figyelmét.

I Love Velo?
Míg 2010-ben dupla megnyitón vehettünk részt a Marosvásárhelyen is elindított I Love Velo ingyenes kerékpárkölcsönző-program elindításakor, addig idén egyetlen biciklinek sem örvendhetünk, ugyanis az eddig Vásárhelyen működő központot Brassóba költöztették. Tavaly 100 bicikli állt a karikázni vágyók rendelkezésére, azok bérlése pedig mindössze egy személyazonossági felmutatását igényelte. Értesüléseink szerint ezúttal a program koordinátorainak nem sikerült megegyezniük a polgármesteri hivatallal, illetve a környezetvédelmi minisztériummal, így kerékpárok nélkül maradtak a vásárhelyiek. Bár idén is igény lenne az elmúlt évben nagy népszerűségnek örvendő programra, ki-ki csak saját kétkerékén tekerhet.

Share Button
Ennyien olvasták: 234

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.