Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

amelyben a fekete koktél a nyerő

Központ június 2, 2011 Egyéb kategória

élet-módi

amelyben a fekete koktél a nyerő

(A lent leírt jelenetet a kollektív női élmények vonhatják egy tapasztalati ernyő alá.)

Dzsessznek fontos meghallgatásra kellett mennie, ehhez pedig meg kellett találni az alkalomhoz illő ruhát. A ruhásboltok kínálatából talált is volna kedvére valót, de pénztől egyre könnyebbedő pénztárcája jobb belátásra bírta. Na, azért csak vett egy kis nyári ruhát, és titokban abban reménykedett, hogy választása Az Alkalomhoz Illő Ruhára Igent Mondó Bizottság bírálatain is átmegy. De annak a női egyenesvonalú rokonsági ágnak, melynek Dzsessz a harmadik generációs tagja, természetesen nem tetszett és nem találta megfelelőnek a vásárolt darabot (…)

És akkor elkezdődött… Dzsessz a Zöld Pikkelyes Palotából elvitte az Ötödik Emeletre saját választását: a szürke buggyost, a hozzá passzoló kiegészítőkkel. Ami ugyancsak nem bizonyult elfogadhatónak a zsűri szerint. Ezek után a szekrényből előkerült a nyakban megköthető virágos, de az túlságosan feszülősnek és áttetszőnek mutatkozott. A gyermekded rózsaszín szóba sem jöhetett, hősnőnk régesrég kihízta. A szürke selymes, nem elég, hogy megkapta a hálóing jelzőt, a későbbiekben az is kiderült róla, hogy előnytelenül mutatja meg a parizerlábakat, kilátszik belőle a térd, és nincs hozzá cipő, harisnya, táska. A méregdrága, Londonból beszerzett kétrészes darab, ami csipkeszegélyeivel túl frivol, de legalább térden alul ér,…esetleg… áá, mégsem!

Ekkorra már a kedélyek és a kedélyesség is lankadófélben volt, és egy esetleges perpatvar felhői is éreztették jelenlétüket a levegőben. Aztán felszínre került a barnacsipkés szoknya, de nem volt hozzá találó blúz, s amikor a szekrény mélyéből előbújt a múlt századbeli batikolt őskövület, akkor az indulatok mezején már villámlott… A konfliktuskezelési képességeknek köszönhetően a vihar továbbvonult, igaz, hogy amikor az Édesanya Édesanyja a hindu tunikát vette elő, és a szokásos, esetében pozitívnak (esetünkben egyáltalán nem annak!) értendő filigrán jelzővel illette, akkor még egy-egy dörgés messziről visszakívánkozott. Végül eszükbe jutott a fekete rakott szoknya. Ami kitűnő lett volna, azt az apró részletet leszámítva, hogy ehhez sem volt passzoló blúz.

Végül csak került: a fekete-fehér-piros ujjatlan rombuszos ( – igaz, így hősnőnk felvette a szokásos – de az általa igencsak kedvelt –  alpesi háziasszony alakot). Amikor Dzsessz szinte áldását kapta kinézetére, akkor eszébe jutott, hogy Oda, ahova megy, objektív okok miatt nem lehet aprómintás ruhában megjelenni. Ezek után felmerült még a fekete szoknya ötlete, de ahhoz is nagyon kényes ügy lett volna megfelelő felsőt találni. A továbbiakban elviekben megvitatásra került a Zb-től ajándékba kapott ruha, a legelegánsabb bronz és a fekete tunika–fekete szoknya kombináció, ám ezek mind a Zöld Pikkelyes Palotában voltak, … ahonnan Dzsessz végül másnap a fekete koktélruhájában indult útra.

(Megjegyzés: hősnőnk mindig irigyelte a férfiakat, akiknek ilyen alkalmakra egy, legfennebb két öltönyük és ugyanannyi számú fehér ingük van.)


Share Button
Ennyien olvasták: 266

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.