Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Az Alsó-Nyárádmente Egyesület közleménye

Központ június 24, 2011 Egyéb kategória

Az Alsó-Nyárádmente Egyesület közleménye

Tudatjuk tagjainkkal, hogy a vadászterület odaítélése megtörtént. Mivel egyesületünket igazságtalanul megfosztották néhány területtől, valamint az odaítélés során is rengeteg hiba történt, az Alsó-Nyárádmente Egyesület beperelte a környezetvédelmi tárcát.

Köszönet illeti a karácsonyfalvi, Dózsa György községi, madarasi és nyárádgálfalvi, illetve a marosvásárhelyi polgármestereket, ugyanis ők kiálltak mellettünk. Külön köszönetet mondunk Marosvásárhely egyik neves orvosprofesszorának is, aki időt, fáradságot és anyagiakat nem kímélve harcolt a közösségeket megillető ősi vadgazdálkodási jogok visszaszerzéséért.

Megjegyeznénk, hogy az egyesület tagjainak kellemetlen élményben volt részük Ákosfalván, ahonnan mai napig nem érkezett válasz a polgármestertől. Ottjártunkkor rendőrség segítségével próbáltak kitessékelni bennünket, mert igényeltük a Valea Nirajului Egyesület ákosfalvi tagjainak névsorát és a tagok földtulajdonának adatait tartalmazó dokumentumot.

A visszautasítás azért tekinthető felháborítónak, mert a hasonló iratot, amely az Alsó-Nyárádmente Egyesület adatait tartalmazta, az illetékesek a vetélytársnak azonnal kiszolgáltatták. Szintén hasonló bánásmódban részesültünk Maroskeresztúron, ahol mindössze a média jelenlétében bocsátották ki az általunk igényelt iratokat.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az Erdészeti és Vadászati Területi Felügyelőség brassói kirendeltségének munkatársai, Nagy Dániel és Máthé Károly ellenőrzés céljából értesítés nélkül érkeztek a helyszínre, figyelmen kívül hagyva adatbázisunkat, holott bármikor rendelkezésükre bocsátottuk volna azt, annak érdekében, hogy reális képet alkothassanak az itteni helyzetről.

Közöljük az egyesület tagjaival, hogy továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Nyárád menti lakosoknak és vadászoknak visszaszerezzük földterületeiket.

Az egyesület munkája tovább folyik, kérjük, őrizzék meg könyvecskéiket.

Azon földtulajdonosokat, akiknek területein vadkár történt, viszont a kártérítésre még nem került sor, kérjük, telefonon értesítsenek bennünket, ugyanis szakképzett személyzettel igyekszünk jogaikat érvényesíteni.

Köszönjük szépen a több mint 4000 Nyárád menti lakosnak közös célunk érdekében tanúsított kiállását.

Bene Ernő, az Alsó-Nyárádmente Egyesület elnöke


 

Share Button
Ennyien olvasták: 300

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.