Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Az igazi boldogság feltételei

Központ augusztus 11, 2011 Egyéb

Az igazi boldogság feltételeievangelizacio

  Melyik a negyedik szabály? Hogy jól érezzük magunkat – harsogja körülbelül 80 torok a Cserealji Egyházközség bibliahetén. Az ötnapos rendezvény utolsó napján mi is jelen voltunk.

 A péntek reggel 10 órakor kezdődő alkalmon a terem egyik felében a lányok, másikban a fiúk ülnek. Van köztük legörbülő szájú is, őket édesanyjuk vigasztalja, van, aki otthonról hozott játékával babrál, legtöbbjük pedig kisebb csoportba tömörülve beszélget, kuncog. Legnagyobb meglepetésemre a gyermeksereget nem kell túlharsogni, miközben a szervezőkkel szót váltunk.

Elkezdődik a tevékenység, amelynek első pontja azoknak a gyerekeknek a köszöntése, akik aznap látogattak el először a bibliahétre, majd közös imádkozás veszi kezdetét: a gyerekek hangosan ismétlik a felnőttfohász szavait. Ezek után következik az aznapi feladatokkal való foglalatoskodás: mindenki hozott vizet?, mindenki kirándulóruhában jött? – záporoznak a kérdések, és a megkésett válaszok: „igen, de én teát hoztam!”   

„Ennek a hétnek a boldogság a témája. Azt próbáljuk közösen fejtegetni a gyerekekkel, hogy mi is az igazi boldogság, pontosabban: melyek az oda vezető út feltételei. Az első nap arról beszélgettünk, hogy az igazi boldogság a Jézus Krisztus követésében rejlik. Második napon a szeretetigényről és ennek kielégítéséről volt szó, harmadik napon a gyerekek azt tanulták meg, hogy a célok kitűzése és ezek elérése is a boldogság része, majd az utolsó nap tanulsága szerint a boldogság negyedik feltétele a szeretet és a jócselekedetek továbbadása. Vasárnap meg szeretnénk szervezni a Szülők Estjét, ahol bemutatjuk, hogy miről is szólt ez a hét” – meséli Kovács Zsuzsa, az egyik szervező.

A tanultak elismétlése után a teremben lévő csapat kettéoszlik: az ovisok egy kisebb terembe vonulnak át, az iskolások pedig a Csereerdőbe mennek játszani. A szabadban a gyerekek közösségi és csapatjátékokban vesznek részt. A Tigris és a Jaguár csapatok egész délelőtt keményen harcolnak a győzelemért, miközben néhány méterrel odébb fő a gulyás.

„A gyermekevangélizáció során próbáljuk azokat a gyerekeket is megszólítani, akik nem szoktak vallásórára, templomba járni. Ezért is evangélizáció ennek a hétnek a neve, mert nekik beszélünk az örömhírről, arról, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért, hogy nekünk örökéletünk legyen. De az ötnapos alkalmat akár bibliahétnek is nevezhetnénk, mert azokat a gyerekeket is hívjuk, akik év közben rendszeresen járnak hozzánk vallásórákra, hogy felelevenítsék azt a tudás, amit eddig szereztek, és további ismeretekben gyarapodjanak” – mesélte Zsuzsa.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 209

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.