Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Babonák

Központ április 28, 2011 Egyéb kategória

gabonaBabonák

Tűzvészt jelent, ha a nyúl beszalad a faluba. Vagyis ég az erdő. / Ha sarokra ülsz, nem mész férjhez. Pláné, ha utcasarokra. / Szerencsétlenséget hoz, ha a házban nyitod ki az esernyőt. Azonkívül túl sok értelme sincs…

Ha a falon függő kép, óra vagy tükör elmozdul vagy leesik, meghal valaki a családból. Ha minden egyszerre, akkor lehet, hogy mindenki; attól függ, milyen erősségű a földrengés.

Ha sarokra ülsz, nem mész férjhez. Pláné, ha utcasarokra.

Az újszülött kisgyermeket első látogatáskor meg kell köpdösni, hogy egészséges legyen. Ha nagyon csúnya, le is lehet hányni.

A lányok azt tartották, hogy ha saját izzadtságukat pogácsába sütik, és azt a legénnyel megetetik, halálosan beléjük fog szeretni. Kár, hogy kiment a divatból, kedves szokás.

Tűzvészt jelent, ha a nyúl beszalad a faluba. Vagyis ég az erdő.

Ha a verebek a porban fürdenek, eső lesz. Ha a sárban, eső volt.

Újévkor férfiember kell először átlépje a küszöböt, különben az illető ingatlant egész évben elkerüli a szerencse. Hímsoviniszta baromság, ráadásul mit csináljon például egy nyolcvanéves özvegyasszony: ücsörögjön harmadikáig a hideg lépcsőházban, amíg megjön a postás?

Ha tintát öntesz ki, akkor aggodalom, idegeskedés és kudarc vár rád. Kár, hogy az ellenkezője sem igaz.

Szerencsétlenséget hoz, ha a házban nyitod ki az esernyőt. Azonkívül túl sok értelme sincs.

Ha el van sózva az étel, szerelmes a szakácsné. Ez onnan jöhet, hogy nem a főzésre figyel a mulya, hanem a szerelméről ábrándozik. De az is lehet, hogy nem szerelmes, csak egyszerűen balfasz.

Kéményseprőt látni: szerencse. Viszont ahhoz élő és idegen kell legyen, kéményseprős háttérképet betenni nem ér, kéményseprőnek öltözni és tükörben nézegetni magunkat szintén nem.

Bal szem viszketése: öröm ér. Jobb szem viszketése: bánat ér. Végbél viszketése: aranyér.

Ha kiömlik a só, veszekedés lesz; gyorsan a hátunk mögé kell vetni belőle egy csipetnyit a bal vállunk fölött, így elkerülhető a perpatvar. Csak lehetőleg ne a másik szemébe, mert akkor nem.

Ne mutasd magadon! Az ember nem szabad magán mutassa, hogy valakinek honnan vágták le a karját, mekkora fekély van a combján, hol púposodik rajta daganat, milyen nagyok a fülei stb., különben ő is hasonló sorsra jut. Kipróbáltuk: nem igaz. Ha igaz lenne, a férfiak egész nap pornófilmeket mesélnének.

 Aki csuklik, azt emlegetik. Akinek az édesanyja csuklik, annak az édesanyját emlegetik.


 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 436

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.