Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Eső valószínű
Péntek
Eső valószínű
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Babonák

Központ április 28, 2011 Egyéb

gabonaBabonák

Tűzvészt jelent, ha a nyúl beszalad a faluba. Vagyis ég az erdő. / Ha sarokra ülsz, nem mész férjhez. Pláné, ha utcasarokra. / Szerencsétlenséget hoz, ha a házban nyitod ki az esernyőt. Azonkívül túl sok értelme sincs…

Ha a falon függő kép, óra vagy tükör elmozdul vagy leesik, meghal valaki a családból. Ha minden egyszerre, akkor lehet, hogy mindenki; attól függ, milyen erősségű a földrengés.

Ha sarokra ülsz, nem mész férjhez. Pláné, ha utcasarokra.

Az újszülött kisgyermeket első látogatáskor meg kell köpdösni, hogy egészséges legyen. Ha nagyon csúnya, le is lehet hányni.

A lányok azt tartották, hogy ha saját izzadtságukat pogácsába sütik, és azt a legénnyel megetetik, halálosan beléjük fog szeretni. Kár, hogy kiment a divatból, kedves szokás.

Tűzvészt jelent, ha a nyúl beszalad a faluba. Vagyis ég az erdő.

Ha a verebek a porban fürdenek, eső lesz. Ha a sárban, eső volt.

Újévkor férfiember kell először átlépje a küszöböt, különben az illető ingatlant egész évben elkerüli a szerencse. Hímsoviniszta baromság, ráadásul mit csináljon például egy nyolcvanéves özvegyasszony: ücsörögjön harmadikáig a hideg lépcsőházban, amíg megjön a postás?

Ha tintát öntesz ki, akkor aggodalom, idegeskedés és kudarc vár rád. Kár, hogy az ellenkezője sem igaz.

Szerencsétlenséget hoz, ha a házban nyitod ki az esernyőt. Azonkívül túl sok értelme sincs.

Ha el van sózva az étel, szerelmes a szakácsné. Ez onnan jöhet, hogy nem a főzésre figyel a mulya, hanem a szerelméről ábrándozik. De az is lehet, hogy nem szerelmes, csak egyszerűen balfasz.

Kéményseprőt látni: szerencse. Viszont ahhoz élő és idegen kell legyen, kéményseprős háttérképet betenni nem ér, kéményseprőnek öltözni és tükörben nézegetni magunkat szintén nem.

Bal szem viszketése: öröm ér. Jobb szem viszketése: bánat ér. Végbél viszketése: aranyér.

Ha kiömlik a só, veszekedés lesz; gyorsan a hátunk mögé kell vetni belőle egy csipetnyit a bal vállunk fölött, így elkerülhető a perpatvar. Csak lehetőleg ne a másik szemébe, mert akkor nem.

Ne mutasd magadon! Az ember nem szabad magán mutassa, hogy valakinek honnan vágták le a karját, mekkora fekély van a combján, hol púposodik rajta daganat, milyen nagyok a fülei stb., különben ő is hasonló sorsra jut. Kipróbáltuk: nem igaz. Ha igaz lenne, a férfiak egész nap pornófilmeket mesélnének.

 Aki csuklik, azt emlegetik. Akinek az édesanyja csuklik, annak az édesanyját emlegetik.


 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 194

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.