sabau
Egyéb

Büntetőből szerzett góllal nyert a Steaua

Büntetőből szerzett góllal nyert a Steaua

SabauTét nélküli mérkőzésre utazott a fővárosba a FCM, hiszen már két fordulóval korábban is biztos bentmaradóként volt elkönyvelve Sabău együttese, ám a szebb napokat is megért Steaua számára fontosabb volt a megszerzett három pont, hiszen még érdekelt az európai kupaszereplést jelentő utolsó, ötödik helyezésre.

Ezért is már az első percektől kezdve megrohamozták a 21 éves, tehetséges Balauru kapuját, aki ezúttal is bebizonyította, nem hiába kapott tíz meccsen csak négy gólt, abból is kettőt büntetőből. Előbb Răduţ  bal lábas lövését, majd Székely fejesét hárította, de a 25. percben Dica büntetőjével szemben tehetetlen volt.

Az első félidőben Sabău Zahariát használta előretolt ékként, akinek balról Astafei segített, őt Didi váltotta fel a második játékrészben. A középpályán Vasilache a bal oldalon, Vagner a jobb oldalon kezdett Fl. Dan és Issa Ba középen próbált helytállni, szünet után Răduţă Vagner helyére állt be csatárként, majd Astafei húzódott vissza a középpálya bal oldalára, így Vasilache került jobbra. Ez annyit jelentett taktikailag, hogy a két szélső középpályás több veszélyes ellentámadást indított, így többször közel álltak a gólszerzéshez, de a két ékhez címzett labdákat sorra kikanalazták a Steaua védői, Tătăruşanuval az élen. A 66. percben Balauru óriásit védett, amikor Bilasco fejesét sikerült két ütemben hárítania, ami talán a mérkőzés legnagyobb helyzete volt.

Ezzel a vereséggel, s a meglévő 45 ponttal a FCM a záró forduló előtt a középmezőnyben maradt, mindannyiunk számára sok kellemes meglepetést szerezve az idény során.

Mint ismeretes, Sabău vezetőedző elvileg megegyezett már a klub vezetőivel és a következő idényben is a FCM kispadján fog maradni. Az általa támasztott feltételek – az együttesnek szüksége van 5–6 meghatározó játékosra, akik „eldönthetik a mérkőzések sorsát” – teljesülőben vannak. A vezetőség leleményességének is köszönhetően sikerült egyéves szerződést kötni a csíkszeredai labdarúgás legeredményesebb karriert befutott játékosával, a jelenleg brassói színekben játszó Ilyés Róberttel, akinek Sabău már a téli szünetben szerette volna megszerezni az aláírását, akkor azonban nem sikerült kiváltani attól az egyesülettől, amelyhez az idény végéig kötötte a megállapodása. A labdarúgó, aki a Rapidnál ért el pályafutása csúcsára, majd egy évet az azeri bajnokságban szereplő Kazar Lankaran csapatában is játszott, a legutóbbi idényben az FC Brassó együttesét erősítette. Ilyés, aki 450-nél több mérkőzést játszott az 1. ligában, egy évre írt alá Marosvásárhelyen, ahol pályafutása utolsó évét szeretné tölteni. Ilyést a Rapid is megkörnyékezte, de ő inkább Marosvásárhelyt és azt az edzőt választotta, akivel a legjobban megértették egymást karrierje során.

Mint Sabău is nemrég hangoztatta, a vezetőség nem tart igényt a tavasz folyamán a FCM színeiben a Rapidtól kölcsönben érkezett, de jelest nem alkotott Răduţă játékára, így elképzelhető, hogy többek közt egy, góljaival mérkőzéseket eldöntő, meghatározó csatár is kerülhet az együtteshez, akire nagy szükség lesz a következő bajnokságban. Addig is csapatunk az utolsó fordulóban hazai pályán búcsúzik el közönségétől, a kolozsvári egyetemistákat látva vendégül.

Az utolsó forduló mérkőzéseire május 21-én 17.30 órai kezdettel kerül sor.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.