Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Búzásbesenyői utánpótlás

Központ július 15, 2011 Egyéb

Búzásbesenyői utánpótlás

 parasztA Testvériség Búzásbesenyő a Maros Kutyfalva csapataival azonos pontszámot (60) ért el a megyei labdarúgó-bajnokságban, éllovasként (második a rangsorban) bejutott a IV. ligába. Az őszi szezonban már magasabb szintű eredményekért drukkolhatnak a besenyőieknek. Az együttes hajdanán 1982–1984 között szerepelt még az akkori megyei bajnokságban, amelynek 1990 óta tagja. Fennállása óta az idei volt az első év, amikor a csapat feljutott a D-osztályba.

Ugyanakkor nagyszerű eredményt ért el a községi gyermekcsapat, amely tulajdonképpen a jövő labdarúgó nemzedék utánpótlását jelenti. Az elmúlt idényben, az 1998-as korosztályban fociztak, és bár keményebb csapatokkal kellett megküzdeniük, de sikerült a középmezőnyben a nyolcadik helyen megvetni a lábukat.

Mint Kovács Sándor, a Búzásbesenyői Sportklub 29 éves elnöke, az együttes edző-játékosa, mindenese, aki nemrég C-licences edzői oklevelet szerzett, lapunknak elmondta, a Kerelői Maros SK néven szereplő 1998-as korosztályú gyerekek közt van ’99-es, 2000-es, 2001-es születésű is, akik mind helyi fiatalok. A község gyermekcsapata rendkívül jó eredményt ért el a Székelyudvarhelyen június 17–19. között szervezett nemzetközi focitornán, ugyanis az 1998-as korosztályban, a harmadik helyen végzett a csapat 26 együttes közül, nagyon kemény ellenfeleket megelőzve. Különdíjat is sikerült begyűjteniük, ugyanis Pasc Bogdan (Bogdi) elnyerte a legjobb kapus díjat.

A Búzásbesenyői Sportklub fő támogatója a helyi tanács, néhány lelkes helyi vállalkozó és a Hirschmann Románia ipari park.


Share Button
Ennyien olvasták: 112

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.