Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Civil szervezetek mustrája Marosvásárhelyen

Központ május 19, 2011 Egyéb

Civil szervezetek mustrája Marosvásárhelyen

AlapitvanyokImmár kilencedik éve, hogy  májusban megrendezik a Maros megyei civil szervezetek vásárát, amelyen a főszerep a non-profit egyesületeké, ugyanis ez úton lehetőségük nyílik arra, hogy tevékenységeiket bemutassák a vásárhelyi nagyközönségnek.

 

A május 13–15. között zajlott rendezvényt ezúttal az Önkéntesség Európai Évének égisze alatt a Divers Egyesület, az Alpha Transilvană Alapítvány, az Amphion Kulturális Egyesület, a HIFA-Románia Egyesület, a Bernády György Kulturális Közalapítvány, a Maros Megyei Tanács Europe Direct Központja, illetve a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal közösen szervezte.
Ezúttal közel hatvan egyesület képviseltette magát a megyeközpontban zajlott rendezvényen, amelyen újdonságát elsősorban a felállított mini-labirintus jelentette, amelynek falain a résztvevő civil szerveztek aktivitását mutatták be az érdeklődőknek.

 

A hagyományokhoz híven idén sem maradt el az egyesületek felvonulása, majd az azt követő színes programsorozat. A bátrabbak sport- és ügyességi versenyen mérhették össze erejüket és kitartásukat, a kerékpárrajongók pedig a Pro Biciclo Urbo Környezet- és Természetvédelmi Egyesület által rendezett kerékpárversenyen vehettek részt. Az egyesületek nem feledkeztek meg a legkisebbekről sem, ők a játszóház és arcfestés közül választhattak. Az idősebbek számára pedig ingyenes vérnyomás- és vércukormérést biztosítottak a különféle egészségügyi szervezetek munkatársai.

– Minden évben eljövünk a vásárra, ugyanis ez egy csodálatos alkalom arra, hogy újra felhívjuk a figyelmet a civil szféra és civil egyesületek munkájának fontosságára, valamint egy jó lehetőség, hogy a helyieknek beszámoljunk a szervezeten belül zajló programjainkról. A Philothea Klubban elsősorban gyerekek, fiatalok részére szervezünk vakációs gyerekklubokat, német-órákat, nyári táborokat, de a felnőtt ifikör is minden héten megrendezésre került – mondta el lapunknak Soós Erzsébet, a Philothea Klub munkatársa.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 104

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.