Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Csegzi Sándor, Dávid Csaba vagy Vass Levente?

Központ július 15, 2011 Egyéb kategória

polgiLesz magyar összefogás:
Csegzi Sándor, Dávid Csaba
vagy Vass Levente?

Hosszas tárgyalásokat és vitákat követően sikerült megegyezniük a helyi magyar politikai pártoknak (EMNP, MPP, RMDSZ) a közös polgármesterjelölt ügyében. Bár egyelőre még homály fedi, hogy a három potenciális jelölt  – Csegzi Sándor, Dávid Csaba és Vass Levente – közül ki száll harcba a polgármesteri székért, egy dolog biztos: az illető személy számíthat a magyar pártok támogatására.

A legutóbbi egyeztetésen, melyre július 8-án került sor, jelen volt a helyi RMDSZ szervezet elnöke, dr. Benedek István, a megyei RMDSZ szervezet elnöke, dr. Kelemen Atilla, az országos politikai alelnök, Borbély László, valamint az MPP és az EMNT képviselői is. „A pénteki tárgyaláson megegyeztünk abban, hogy nincs már szükség arra a bizonyos aláírásra, hiszen mindhárom szervezet ugyanazt akarja: egyetlenegy magyar polgármesterjelöltet kinevezni” – nyilatkozta a sajtónak dr. Benedek István.

A gyűlések során a Magyar Polgári Párt, illetve a jelen pillanatban hivatalosan még nem létező Néppárt, semmiféle konkrét javaslattal nem állt elő, így egyetértettek az RMDSZ színeiben induló személy támogatásában: „Természetesen a többi pártnak is megvan a maga kedvence, de erről nem kívánok nyilatkozni. Annak ellenére, hogy a Néppárt egyelőre fantompárt, hiszen nincs bejegyezve, tisztességesen, véleményüket kikérve tárgyaltunk velük” – tájékoztatott a helyi RMDSZ elnöke.

Bár mindhárom szervezet szívesen felsorakozott volna Bölöni László mögé, az edző nem vállalta a megmérettetést. Mint ismeretes, Bölöni a görög PAOK-hoz szerződött, így egyelőre a futball világában kíván tevékenykedni.

„Azt ígértem, hogy június végéig nyilvánosságra hozzuk annak a személynek a nevét, aki harcba száll a polgármesteri székért, viszont különböző változások miatt ezt nem tudtuk megvalósítani. Az elkövetkezendő néhány hónapban választmányi gyűléseket szervezünk, ahol titkos szavazással döntünk arról, hogy ki lesz a jelölt” – mondta Benedek. A tervek szerint szeptemberig biztosan megnevezik a legesélyesebbet. Újságírói kérdésre, hogy elegendő-e kilenc hónap a jelölt felépítésére, Benedek elmondta, mindhárman közismert személyiségek, jelentős politikai múlttal rendelkeznek, így a kampány ideje megfelelő.

Mint kiderült, a megbeszélések alkalmával felmerült dr. Benedek István neve is, aki csak nagyobb problémák kialakulásának esetén gondolkodna a jelöltetésén: „Jelen pillanatban a szakmám és hivatásom választom. Úgy gondolom, hiba lenne elszakadni attól a kórháztól, mely Kelet-Európában az egyik legszínvonalasabb” – taglalta a professzor.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra rendre reagáltak a tárgyalópartner szervezetek. Az EMNT közleményt adott ki, amelyben elsősorban azt nehezményezték, ahogyan  Benedek  a „fantompártról” szólt, de kifejtették ama véleményüket is, miszerint „a városi elnök nyilatkozásmódja nem tükrözi a pénteki egyeztetés építő jellegét és célratörőségét”. László György, az MPP megyei elnöke sajtótájékoztatón jelentette ki,  szó sem volt arról, hogy az RMDSZ által kiválasztott jelölt mögé sorakoznának fel, hanem közösen döntik el, ki legyen a magyarság jelöltje. “Továbbra is közös jelöltben gondolkodunk, olyan személyben, aki élvezi az összes politikai alakulat, az egyházak, a civil szervezetek, sőt a román nemzetiségűek támogatását is” – mondta László.


Share Button
Ennyien olvasták: 439

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.