Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Csúszik a repülőtér felújítása – Runcan mondjon le!

Központ június 30, 2011 Egyéb kategória

Csúszik a repülőtér felújítása – Runcan mondjon le!

runcanLemondását kéri Lokodi Edit, a Maros Megyei Tanács elnöke, a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatójától, Ştefan Petru Runcantól a reptéren végzett felújítási munkálatok késésére hivatkozva. A júniusi soros megyei tanácsülésen Lokodi beszámolt arról, hogy első ízben 2010. december 30-ig kellett volna lezárni a 2 millió lej értékű beruházás kivitelezését, ám mindez a mai napig nem történt meg.

„Februárban a helyszínen jártam, hogy ellenőrizzem, hogyan haladnak a felújítással. Ekkor a kivitelezővel 2011. április 30-i dátumban állapodtunk meg. Míg két hétig szabadságon voltam, eközben tudomásom nélkül mellékletet csatoltak a szerződéshez, amelyben június 30-át jelölték meg utolsó határidőként.Ezzel semmi baj nincsen, hiszen a menedzser felel a repülőtéren történtekért, viszont június 21-i látogatásom alkalmából bebizonyosodott, hogy e hónap végéig képtelenség elvégezni a munkálatokat, hiszen mindössze 3 munkást véltem felfedezni a helyszínen” – magyarázta. Hozzátette, egyértelműen érzékelhető, hogy a több megyét kiszolgáló repülőtérnek nincs egy határozott menedzsere. „Runcan úr, mindenki kínlódik ön körül, több tíz dolog nem működik megfelelőképpen. Tisztelettel kérem, mondjon le tisztségéről, mert képtelen vezetni azt az intézményt, amelyért 8 éve harcolunk” – mondta.

A megyei tanácsülés ideje alatt a repülőtér igazgatója nem kívánt felszólalni, viszont a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a tavaly elindított munkálatok eleve késéssel kezdődtek, így a néhány hónapos csúszás elfogadható. „Abban a pillanatban, amikor megalapozottnak vélem a felkérést, miszerint mondjak le, eleget teszek annak, viszont jelen pillanatban ez tárgytalan” – fogalmazott Ştefan Runcan.

Lokodi kitért arra is, hogy a nemrégiben vásárolt autóbusz, mellyel a termináltól a repülőtérig szállítják az utasokat, használhatatlan, holott 220.000 lejt költöttek annak beszerzésére. Szó esett az utasszám növekedéséről, mely maga után vonja a repülőtér megnagyobbítását, hiszen abban az esetben, ha egyszerre 40–50 személy várakozik beszállásra, a gyerekek számára már csak a csomagokon jut helyt. Lokodi szerint ha az elkövetkezendőkben nem történik előrehaladás ilyen téren, elveszítik a turistákat.

A repülőtéren létrejött helyzet felmérése és egy hosszú, valamint rövid távú stratégia kialakítása érdekében a megyei elnök arra kérte a tanácsosokat, válasszanak egy közös időpontot, hogy együtt döntsenek a szükséges változtatásokról, újításokról.


Share Button
Ennyien olvasták: 314

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.