Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

élet-módi amelyben a kristályok beszélnek, de hiába

Központ március 31, 2011 Egyéb kategória

élet-módi

amelyben a kristályok beszélnek, de hiába

 Ez a történet egy telefonhívással kezdődött. Egyik vasárnap délután csengett a telefon. Kicsi telefonált, aki  nagyon kedvesen afelől informálta Dzsesszikát, hogy a főtéri Néprajzi Múzeumban féldrágakő kiállítás van. Az éppen olvasgató hősnőnknek igencsak nagy lelki tusa árán sikerült rávennie magát a kimozdulásra, de végül Zb-vel karöltve elindultak a szürke délutánba „egyet sétálni”.

A mozgás jótékony hatásain túl, megegyezés szerint ajándékot mentek venni az éppen szülinapos női rokonoknak, barátoknak. Persze Dzsesszika nem árult zsákbamacskát, s már a legelején, félve ugyan a farkasharagú embertől, de elhaló hangon mégiscsak Zb tudtára adta, hogy ő is igényt tart valami kis ajándékra.

A tett színhelyére érve, mint minden nőnek ilyen helyeken, hősnőnk lábából is kiment az erő: két teremnyi ékszer! Természetesen, amint az ilyenkor lenni szokott, a gyönyörben való totális feloldódást akadályozták külső tényezők is, például a „na, mikor megyünk már?” kérdés, amely kétpercenként és egyre türelmetlenebbül öltött formát a térben. A végére sikerült kiegyezni egy aventurin-, egy karneol- és egy rózsakvarc ékszerkészletben; utóbbi Dzsesszika ékszerkollekcióját gazdagítandó, az első kettő ajándékba. Amelyeknek elajándékozása előreláthatóan nagy erőkifejtést, továbbá önmarcangolást fog jelenteni, és csak az önzetlen szeretet győzi majd le hősnőnk mohóságát, amikor eljön az ideje az „odaadásnak”…

Az önzetlen szeretet szóösszetétel nem véletlen. Ugyanis hazaérve a vásárlásból, Dzsesszika utánanézett az interneten a féldrágaköveknek, amelyek kristályok is egyben – legalábbis egyesek közülük –, de a kérdést nem tanulmányozta részletekbe menően. Kiderült, hogy a kristályok olyanok, mint például a virágok: éreznek és beszélni kell hozzájuk. Erre belső igényük van. (S milyen vagány, ha az embernek van egy kristály barátja, nem?) Aztán azt tudták, a kristály szerkezete hasonló az emberi DNS-éhez? Vagy azt, hogy a kristályok meg is tudják szólítani az embert?  (Ide kínálkozik az a megjegyzés, hogy biza-biza a két-háromszáz lejes kristályok tényleg szólongatták Dzsesszikát is, akinek erre saját, de különösen a mellette strázsáló Zb DNS-szerkezete nem válaszolt…) Ami az egyik legfontosabb dolog ebben az egész kristályhistóriában az az, hogy viselésük előtt és után mindig meg kell tisztítani a kristályokat: tudati energiával, a nap erejével vagy Reiki csengettyűszóval…

Dzsesszikát végül egy körülbelül 10×5 cm nagyságú rózsakvarc medál szólította meg, aminek rábeszélő erejét Zb harsogta túl. Egy kategorikus nem és nem után végül kiegyeztek egy szintén rózsakvarc, de (valóban…) ízlésesebb fülbevaló-medál kompozícióban. Így lett hősnőnknek olyan féldrágakő együttese, amely a szerelem és a szív köve, s amely olyan további csodálatos tulajdonságokkal rendelkezik, mint: erősíti a szépérzéket, növeli az érzékenységet, az empátiát, a romantikát, óvja a szívet, regenerálja a vért, harmonizálja a szívritmust stb.

Hát ilyen egy szelíd barát ez a rózsakvarc. Dzsessz a vásárlás másodnapján meg is próbálta működtetni a kettejük (mármint a kristály és énmaga) közti kapcsolatfelvételt, reménykedvén abban, hogy ezáltal olyan erők birtokába kerül, amelyek ezentúl, mintegy helyette, megírnak dolgozatokat, disszertációkat, s mindent az égedesadtaégvilágon. Mondani sem kell, hogy nem működött. Ezért úgy határozott: többet soha nem fog a kristályhoz szólni, s nem is fogja őket a továbbiakban sem tisztítani.

Hősnőnk nyilván azt is tudja, milyen fontos, hogy mindannyian valamiben higgyünk, és nem állt szándékában megbántani azokat, akik a kristályok erejében hisznek.

Csak nála nem jött be.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 250

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.