Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

élet-módi amelyben aromaterápiát alkalmazunk

Központ március 3, 2011 Egyéb kategória
élet-módi
amelyben aromaterápiát alkalmazunk
Dzsesszika az utóbbi időben sokat gyalogol. Mostani hóbortja abból a magazinokból jól ismert nagy igazságnak tudható be, hogy ti. a mozgás javítja a közérzetet. Dzsesszika lassan gyaloglóbajnok lesz, s talán, mintha, esetleg…, de az eredmény még nem százszázalékos, mint az orvosi zsálya illóolaja, amelyről még szó lesz.
A közérzet javulásánál maradva: hősnőnk eleddig komolyabb belső sérülések nélkül meg szokta úszni a búskomorság szürke periódusait. A mostani – fogjuk a tavaszra – volt az eddigi legnehezebb kókadós időszak, amire emlékszik. Mégis – és ismételten – a dolgok kezdenek élesedni. Minek köszönhetően?
Először is – mintha az olyan könnyű lenne! – megbeszélte magával, hogy mostantól jó nő lesz, bármit is jelentsen a tág fogalom. Rövid gondolkodás után úgy értékelte, igaz nő az, aki igazi női dolgokat csinál: varr, hímez, kertészkedik, konyhatündérkedik. A varrásról annyit, hogy nem tudja, és mindig elfelejti megkérdezni a szakavatottaktól, hogy hol lehet varrócérnát (kézit, nem gépit) kapni. (A múltkori, a Zb-kabát gombfelvarrásához szerzett cérna sajnos nem vált be.) A hímzéstől, sajnos, fényévekre pozícionálódik, és már a tavaly kicsírázott „jó nő leszek” gondolatnak az előgondolata az az Angyaltól kért horgolótű volt, amit az, fájdalom, de nem hozott el. Továbbá a Zöld Pikkelyes Palota sajnos nem a legideálisabb hely a kertészkedésre, és jaj!, nem fog tudni habos-fodros süteményeket sütni, mert nincs mixere. (A sort a következő oldal aljáig lehetne folytatni.)
Na, de konkrét lépések is történtek a kókadás felszámolására. Például megvette az ajánlott homoktövis gyógyteát. S mellé a mentát és kasvirágot is. S még azt a jó kis százszázalék orvosi zsálya illóolajat is, mert: 1. a Zöld Pikkelyes Palotából kihajíttatott az összes vegyi illatosító. 2. Ezek helyett ezentúl csak illóolajakat párologtatnak. 3. Aminek dupla örömbeli következményei vannak: illatos lesz náluk minden egy több évezredes alternatív gyógymódot alkalmazva, az aromaterápiát. 4. Dzsesszika nem zizi!, legalábbis hősnőnk így gondolja magáról. Hogy Zb minek gondolja, arra gondolni sem mert. Amikor a gyógynövényes boltból kijöttek (csak jelezzük az – esetleg – ismerős financiáris állapotokat: fizetés előtt!), akkor Dzsesszika úgy érezte, hogy meg kell indokolnia Zb számára az indokolatlanul elköltött sok pénzt. De Zb, ez mind az én hangulatom javítását szolgálja, hangzott az érv. Mire Zb a szemüveg alatt lehunyta a szemét és azt mormogta maga elé, hogy ugyanakkor mindez az ő hangulatának a romlását szolgálja, de lehet, hogy csak Dzsesszika nem hallotta jól, mert Zb halkan mondta. Az illóolajról, mely illanás közben fűszeres és kámforos felhangokkal is rendelkezik, a saját illata mellett, hősnőnk is beismeri, hogy időnként intenzív húgyszagot áraszt, de egyelőre ennek az okait nem sikerült felfednie szereplőinknek.
Különben is csak ritkán, és az aromaterápiáért mindent!
(vassgyopi)

élet-módi

amelyben aromaterápiát alkalmazunk

Dzsesszika az utóbbi időben sokat gyalogol. Mostani hóbortja abból a magazinokból jól ismert nagy igazságnak tudható be, hogy ti. a mozgás javítja a közérzetet. Dzsesszika lassan gyaloglóbajnok lesz, s talán, mintha, esetleg…, de az eredmény még nem százszázalékos, mint az orvosi zsálya illóolaja, amelyről még szó lesz. 

A közérzet javulásánál maradva: hősnőnk eleddig komolyabb belső sérülések nélkül meg szokta úszni a búskomorság szürke periódusait. A mostani – fogjuk a tavaszra – volt az eddigi legnehezebb kókadós időszak, amire emlékszik. Mégis – és ismételten – a dolgok kezdenek élesedni. Minek köszönhetően?Először is – mintha az olyan könnyű lenne! – megbeszélte magával, hogy mostantól jó nő lesz, bármit is jelentsen a tág fogalom. Rövid gondolkodás után úgy értékelte, igaz nő az, aki igazi női dolgokat csinál: varr, hímez, kertészkedik, konyhatündérkedik. A varrásról annyit, hogy nem tudja, és mindig elfelejti megkérdezni a szakavatottaktól, hogy hol lehet varrócérnát (kézit, nem gépit) kapni. (A múltkori, a Zb-kabát gombfelvarrásához szerzett cérna sajnos nem vált be.) A hímzéstől, sajnos, fényévekre pozícionálódik, és már a tavaly kicsírázott „jó nő leszek” gondolatnak az előgondolata az az Angyaltól kért horgolótű volt, amit az, fájdalom, de nem hozott el. Továbbá a Zöld Pikkelyes Palota sajnos nem a legideálisabb hely a kertészkedésre, és jaj!, nem fog tudni habos-fodros süteményeket sütni, mert nincs mixere. (A sort a következő oldal aljáig lehetne folytatni.)Na, de konkrét lépések is történtek a kókadás felszámolására. Például megvette az ajánlott homoktövis gyógyteát. S mellé a mentát és kasvirágot is. S még azt a jó kis százszázalék orvosi zsálya illóolajat is, mert: 1. a Zöld Pikkelyes Palotából kihajíttatott az összes vegyi illatosító. 2. Ezek helyett ezentúl csak illóolajakat párologtatnak. 3. Aminek dupla örömbeli következményei vannak: illatos lesz náluk minden egy több évezredes alternatív gyógymódot alkalmazva, az aromaterápiát. 4. Dzsesszika nem zizi!, legalábbis hősnőnk így gondolja magáról. Hogy Zb minek gondolja, arra gondolni sem mert. Amikor a gyógynövényes boltból kijöttek (csak jelezzük az – esetleg – ismerős financiáris állapotokat: fizetés előtt!), akkor Dzsesszika úgy érezte, hogy meg kell indokolnia Zb számára az indokolatlanul elköltött sok pénzt. De Zb, ez mind az én hangulatom javítását szolgálja, hangzott az érv. Mire Zb a szemüveg alatt lehunyta a szemét és azt mormogta maga elé, hogy ugyanakkor mindez az ő hangulatának a romlását szolgálja, de lehet, hogy csak Dzsesszika nem hallotta jól, mert Zb halkan mondta. Az illóolajról, mely illanás közben fűszeres és kámforos felhangokkal is rendelkezik, a saját illata mellett, hősnőnk is beismeri, hogy időnként intenzív húgyszagot áraszt, de egyelőre ennek az okait nem sikerült felfednie szereplőinknek. Különben is csak ritkán, és az aromaterápiáért mindent!


 

Share Button
Ennyien olvasták: 324

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.