Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

élet-módi amelyben cabrióban megyünk falura

Központ július 21, 2011 Egyéb kategória

élet-módi

amelyben cabrióban megyünk falura

Dzsesszinél az elmúlt hét igencsak egyetemistásra sikeredett. Ez leginkább a rendelkezésére álló élelmiszertartalékokban nyilvánult meg, értsd: dinnye és alkoholmentes sör. És lehet-e ennél mennyeibbet kívánni? Valószínűleg nem, de Dzsesszi mostanában nem arról híres, hogy a dolgokat a maguk valóságában, az itt és most szabályai szerint élné meg. Hiszen mindig van valami, ami nem hagy minket nyugodni, ami miatt nem lehet ellazulni, ugye? (A kollektív kérdés nem azokat akarja zaklatni, akiknek mindig minden rendben van az életével, hanem a társadalom egy másik, talán az előzőnél szélesebb rétege felé irányult.)

Pedig hősnőnk nemrég gondolta át életét, és arra a következtetésre jutott, hogy ebben a dolgok kezdenek egyenesbe jönni, erre tessék… Elfátyolosodó szemeivel a dinnyemagokat alig látja kipiszkálni az óriási szeletből. Valószínűleg a Hold állása és a hőség számlájára írható, de kedve és ereje egyre csak hervadozott. (Nem úgy, mint a törpeorchideája, amelyet múlt hét óta kétszer megöntözött, és azóta három virágot növesztett!…)  

Lelki egészsége érdekében úgy döntött hát, hogy egy hét Zöld Pikkelyes Palotás magány után visszatér a gyökerekhez az Ötödik–Hatodik Emeletre. Itt a kedélyek egy kicsit kiegyenesedtek, és a kiadós tökfőzelék-adag után mintha a világ is fényesebb lett volna. (De kérem, ne gondolják, hogy Dzsessz nem szeret főzni. Nagyon is szeret, és például ha relaxálni szeretne, csak el kell képzelnie álmai kamráját, amit majd ő fog feltölteni szörpökkel, lekvárokkal, kompótokkal, paradicsomlével, savanyúságokkal és ehhez hasonló házi finomságokkal… Csak legyen kamrájuk. De magának nincs kedve főzni, az Ötödik Emeleten pedig túlságosan bonyolult a szituáció, ugyanis sok dudás szorult egy csárdába, és amikor csendesen közölte ötletét, hogy ő szívesen készít lasagnét, akkor az édesanya és a nagymama nem járt örömtáncot körülötte.)

De hogy az Ötödik Emeleten sem zökkent teljesen helyre, bizonyítja azt a következő történet. Hősnőnk vasárnap a közeli faluba volt hivatalos gyermekzsúrba. S mivel Zb és a motor nincs itthon, meg kellett oldani a szállítását. Sikerült is, nagyvonalakban körvonalazódott, hogy ki és mikor viszi. Vasárnap a megbeszélt időben szól a telefonja, az Ünnepelt Anyukája bejelenti: minden a megbeszélt rendben fog történni, Dzsesszi menjen ki a körforgalom utáni megállóba, és várjon egy cabriót. Hősnőnk, aki éppen az ágyban feküdt és a migrén hasogatta a fejét, valahogy nem élete élményének fogta fel a nyitott tetejű autóban való kocsikázást. Migrénjét felejtve, rögtön elkezdte fogait félteni a huzattól, mire az Ünnepelt Anyukája megjegyezte, hogy kevés olyan embert ismer, aki így reagálna egy ilyen lehetőségre… Erre Dzsesszi elgondolkodott, de migrénje nem engedett zöld utat lelkiismeret-furdalásának, sőt, közben olyan gyomoridege kerekedett, hogy 5 percre vissza kellett feküdnie megemészteni az elkövetkezendő cabriós élményt. De végül minden jól sült el. A Kedves Anyukával és három gyerekével az oda-vissza út kellemes csalódás és pozitív élmény volt.

Ugyan migrénje nem hagyott alább, de legalább a fogai nem fájdultak meg.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 292

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.